„Tranzactia s-a incheiat luni, 19 aprilie, iar suma platita a fost de 8,33 euro pe actiune pentru fiecare dintre cele 51.000 de actiuni”, a spus Catalin Ionescu. Astfel, valoarea intregului pachet de actiuni ajunge la 425.000 euro.
Ionescu spune ca si-a vandut integral cu aceasta ocazie cele 14 procente din firma pe care le detinea.
Inainte de tranzactie, actionarul majoritar al firmei era Dan Babutan cu 17%, iar firma avea 25 de actionari. Alte detalii despre tranzactie si noua structura a actionariatului vor fi facute publice intr-o conferinta de presa, saptamana viitoare.
Conform celor mai recente declaratii ale oficialilor companiei, valoarea de piata a Codecs era estimata in 2008 la 14-16 mil. euro.
De ce a vrut Tender sa cumpere Codecs? Omul de afaceri a declarat, inainte de a se incheia tranzactia, pentru Money Express, ca „Oricum, in fiecare an dadeam sute de mii de euro pentru trainingul angajatilor mei”.
Compania este in prezent implicata in mai multe procese in care i se cere insolventa de catre creditori, conform datelor de la Tribunalul Bucuresti.
„Nu este o salvare de la prabusire pentru ca firma are active cu o valoare mai mare decat datoriile. Chiar inainte de aceste negocieri am primit o oferta de 3,5 mil. lei pentru achizitia uneia dintre cladirile detinute de firma. Problema Codecs a fost intotdeauna diferenta de viziune intre actionari, nu banii”, a mai spus Catalin Ionescu.
Alte companii importante din piata de training sunt Ascendis, TMI si Trend Consult. Valoarea pietei este de ordinul milioanelor de euro.
Ovidiu Tender, cu o avere estimata la 300 mil. euro, are afaceri in industria grea si industria petroliera, dar si linie aeriena Jetran Air.