- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Trenkwalder: Fara restrictii privind munca temporara, piata muncii va creste

02 May, 14:29 • Redactia DailyBusiness
Noul Cod al Muncii aduce imbunatatiri semnificative pietei muncii in regim de angajare temporara si asigura companiilor active in Romania acces mai facil la solutii flexibile de munca, ce pot conduce la crearea de noi locuri de munca, potrivit companiei de recrutare Trenkwalder.
Trenkwalder: Fara restrictii privind munca temporara, piata muncii va creste

„Lipsiti de vechile constrangeri, angajatorii vor deschide noi locuri de munca mai usor, mai rapid, insa asa cum stipuleaza noul Cod al muncii, si intr-un mediu mai competitiv, avand posibilitatea sa selecteze angajatii performanti asa cum prevede legislatia”, a declarat Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder.

In ceea ce priveste reglementarea activitatii agentilor de munca temporara, prelungirea duratei contractului de munca temporara si cresterea numarului de prelungiri posibile (art. 89 – durata maxima pentru o misiune de munca temporara este de 24 de luni, care se poate prelungi printr-un numar nelimitat de perioade succesive care, insa, adaugate la durata initiala, sa nu depaseasca 36 de luni) este de natura sa conduca la reducerea costurilor de operare, considera reprezentantii firmei de recrutare.

Prelungirea, nerestrictionata ca numar de extinderi successive, disponibila prin AMT este un beneficiu semnificativ in comparatie cu contractele anterioare, pe perioada determinata cu durata de maxim 18 luni si limitate la trei contracte determinate succesive.

Angajatorii care apeleaza la angajati pe perioade determinate au de acum posibilitatea de a folosi pe deplin cele 36 de luni de munca temporara, indiferent de durata prelungirilor luate separat, ceea ce reprezinta un avantaj si pentru angajatii in acest sistem.

Potrivit Trenkwalder, aceste modificari, aliniate prevederilor Directivei Europene 2008/104/EC privind regimul muncii temporare la nivelul Uniunii Europene, garanteaza companiilor libertatea de a apela la solutii flexibile de munca pentru a gestiona cat mai eficient cerintele de personal date de sezonalitate si ciclurile afacerii, respectiv de a crea si implementa strategii de resurse umane care sa asigure atat flexibilitatea afacerii, cat si securitatea locurilor de munca.

„In cei doi ani de recesiune, companiile au trecut prin examenul dur al pierderii de clienti, al restructurarilor si concedierilor, al reducerii activitatii si al costurilor, devenind deosebit de atente cu cheltuielile operationale, care includ si costurile cu forta de munca, mai ales in conditiile incertitudinii generale legate de constanta comenzilor de la beneficiari. Angajarile temporare au reprezentat o supapa prin care piata muncii s-a deblocat partial, practic singurele companii care au creat locuri de munca in masa in ultimii doi ani fiind cele care au apelat la angajatii temporari”, a declarat Florea.

Urmărește Daily Business pe Google News