- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Criza facturilor

Compensarea la energie s-ar putea face în funcție de venit și nu de cosum. Românii plăti un preț de 1,3 lei pe kWh

31 Oct, 13:10 • Cornel Ghimeșan
Surse din PSD afirmă că ar urma să existe unele modificări ale ordonanței în ceea privește compensarea consumului la energie. Conform acestora ar urma să existe un preț unic, iar compensarea ar urma să se facă în funcție de venituri și nu în funcție de consum.
Compensarea la energie s-ar putea face în funcție de venit și nu de cosum. Românii plăti un preț de 1,3 lei pe kWh

Surse din PSD afirmă că ordonanța pe energie ar urma să fie modificată până la finalul lunii noiembrie. Conform acestora, consumatorii vor plăti un preț unic de 1,3 lei pe kWh. Totodată, în noua variantă a ordonanței, compensarea se va face în funcție de venituri, nu de consum, așa cum este în actuala varianta.

Alte articole: Cel mare producător de medicamente din România, Dragoș Damian, crede că ar trebui să profităm de vizita lui Elon Musk. „Elon Musk are o avere personală cam cât PiB-ul României”

Cât plătim pentru energie?

De asemenea, potrivit propunerilor înaintate de social-democrați, compensarea se va face în baza unor carduri pe care le vor primi românii care se încadrează în pragurile de compensare, în mod similar cu sistemul vaucherelor sociale.

Comensarea la energie s-ar putea face în funcție de venit și nu de cosum. Românii plăti un preț de 1,3 lei pe kWh
Comensarea la energie s-ar putea face în funcție de venit și nu de cosum. Românii plăti un preț de 1,3 lei pe kWh

Potrivit informațiilor furnizate de sursa citată anterior, românii ar putea beneficia de compensări în funcție de veniturile pe familie. Așadar, cei cu venituri mici ar putea avea un preț chiar mai mic de 0,68 de bani/KWh, iar cei cu venituri mari nu vor fi compensați. aceștia urmând să plătească energia electrică la prețul unic stabilit.

În aceeași ordonanță de urgență, guvernanții ar putea introduce și o parte de compensare pentru lemne. Astfel, compensarea va fi la prețul pieței al lemnelor de foc și se va face tot în funcție de venituri.

Majorarea la 1,3 lei/kWh ar insemna un preț aproape dublu față de pragul maxim de compensare, de 0,68 de lei/kWh. În actuala formă a ordonanței privind compensarea prețurilor energiei se prevede că pentru un consum lunar sub 100 de kWh se plătește un preț de 68 de bani, iar pentru un consum de până la 255 de kWh se plătește un preț compensat de 80 de bani.

Citește și: Primărița a jucat banii pentru încălzire la păcănele! Edilul dintr-o comună din Maramureș are în declarația de avere peste 80.000 de lei obținuți din jocuri de noroc

Urmărește Daily Business pe Google News
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult