Cursul bitcoin a crescut la 72.385 dolari luni după-amiaza la Londra. Deviza digitală a atins mai multe recorduri săptmămâna trecută, zdrobind recordul din noiembrie 2021 de 68.991 de dolari.
Noul vârf atins luni intervine „într-un context de slăbire a dolarului american, în urma unei serii de date ambivalente despre locurile de muncă în Statele Unite vineri”, potrivit unui analist de la Tickmill, James Harte.
Nivelul şomajului în Statele Unite a crescut în februarie la 3,9% – cel mai înalt nivel din ianuarie 2022. Creşterea unor aşteptări privind o scădere a dobânzilor americane slăbeşte bancnota verde şi randamentul bonurilor Trezoreriei americane, active concurente, ceea ce face bitcoin mai atractiv, prin comparaţie, pentru investitori, apreciază și un analist de la Finalto, Neil Wilson.
Perspectivele economice americane rămân global favorabile şi este posibil ca piaţa ”să se îngrijoreze de modul în care datoria continuă să se acumuleze, mai ales în Statele Unite”, ceea ce determină o întoarcere către active alternative, ca aurul, care a atins un nou record istoric vineri, de 2.195 de dolari, sau către bitcoin, estimează Russ Mould de la AJ Bell.
Preţul bitcoin a crescut cu aproape 70% de la începutul anului, o revenire spectaculoasă după prăbuşirea cursului în urma ”naufragiului” mai multor giganţi din acest sector la sfârşitul lui 2022. Valoarea bitcoin, principala criptomonedă în privinţa capitalizării, a atins noi recorduri istorice în ultimele zile, susţinută de autorizarea în Statele Unite, în ianuarie, a vânzării unui nou tip de produs de investiţii, un fond indicial (FTX), care urmează cursul bitcoin.
Citește și: Creştere bruscă a preţului Bitcoin. Totul s-a întâmplat după o decizie a instanţei