Criptomonedele au intrat în vizorul Uniunii Europene. Legislația recentă privind combaterea spălării banilor impune anumite limite pentru tranzacțiile în numerar și plăţile anonime cu criptomonede, conform Antena 3 CNN.
Majoritatea comisiilor principale ale Parlamentului European au aprobat interzicerea tranzacțiilor cu criptomonede de orice valoare efectuate prin intermediul portofelelor cripto găzduite.
Acest lucru vine în contextul în care Consiliul European și Parlamentul au convenit provizoriu să extindă anumite părți ale legislației Uniunii Europene în ceea ce privește combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului pentru a acoperi piața criptomonedelor.
Vlad Stoica, investitor, a vorbit la Antena 3 CNN, despre modificările pe care le prevede legislaţia în ceea ce priveşte criptomonedele.
Te-ar putea interesa și: Cât câștigă un europarlamentar în 2024? La ce pensie au dreptul aleșii din Parlamentul European după un mandat
„În primul rând, vreo să fac o clarificare, pentru că de multe ori sunt zvonuri false despre legile care sunt legate de cripto.
Parlamentul a limitat doar plăţile cripto din portofele anonime către comercianţi, nu a limitat sau interzis transferurile de criptomonede sau plătile din wallet-uri care sunt identificate, care au un deţinător cunoscut, şi, pe lângă asta, a interzis şi plăţile cash peste 10.000 de euro şi plăţile anonime cash peste 3.000 de euro. Dar acest schimbări vor intra în vigoare doar peste trei ani.
Aceste decizii fac parte dintr-un proces de reglementare care a început acum vreo şapte ani de zile şi e ceva normal, pentru că de la un an la altul se creează un cadru legislativ şi pentru cripto. Acum câteva luni a fost aprobat şi un bitcoin ETF”, a spus Vlad Stoica, investitor, pentru sursa citată.
„Cu această reglementare, cripto nu mai e văzut ca un Caritas, nu mai e văzut ca un Ponzi. Acum, cripto e văzut ca un aur digital, să zic aşa, de către marile fonduri de investiţii.
Şi chiar dacă unii oameni sunt împotriva reglementării şi spun că reglementarea îngrădeşte libertatea, eu cred că reglementarea nu este neapărat negativă, pentru că ajută la o mai bună adopţie a domeniului cripto şi îi fereşte pe oamenii de rând de a investi în tot felul de proiecte care poate dau anumite ţepe şi cred că reglementarea este bună”, a mais pus Vlad Stoica.