- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
DailyPremium

Dan Șucu, liderul Mobexpert îi „obligă” pe angajații lui să nu fumeze la birou! Motivul pentru care le oferă tuturor 3 zile libere în plus dacă nu-și aprind nicio țigară cât sunt la muncă

13 Oct, 23:47 • Bumbeneci Diana
Dan Șucu, acționar la Rapid și patron Mobexpert, față în față cu începuturile sale. Motivul pentru care le oferă angajaților 3 zile libere în plus și cum a început afacerile, declarații inedite. „Mi-am vândut casa, iar cu banii am cumpărat primul transport”
Dan Șucu, liderul Mobexpert îi „obligă pe angajații lui să nu fumeze la birou! Motivul pentru care le oferă tuturor 3 zile libere în plus dacă nu-și aprind nicio țigară cât sunt la muncă

Dan Șucu este unul dintre cei mai bogați oameni din România. În unul dintre ultimele sale interviuri, miliardarul povestește cum a intrat în afaceri în 1993 cu brandul Mobexpert, dar și care este motivul pentru care le spune angajaților săi să nu fumeze la birou.

Dan Șucu, povestea unui om de succes presărat cu povești de familie, fotbal și încercări

Dan Șucu are Mobexpert încă din 1993m și este în prezent unul dintre cei mai mari retaileri de mobilă din România. Lanțul de magazine are o rețea de 26 de puncte de desfacere, chiar și în afara țării, mai exact în Sofia (Bulgaria) și Belgrad (Serbia).

Deține opt fabrici care creează produse pentru magazinele sale şi 2.300 de angajaţi care lucrează zilnic pentru a putea face ca această afacere să prospere tot mai mult, de la o zi la alta.

Dan Șucu
Dan Șucu

De asemenea, milionarul mai este implicat în alte câteva companii unde participă ca angel investitor, precum Arcadia Apartments Domenii sau Roca, o companie dezvoltată împreună cu frații Pavăl, de la Dedeman. Pentru el, afacerile sunt importante, însă și oamenii care lucrează la ele. În ultimul său interviu a povestit cum nu suportă țigările și este un anti-fumător, motiv pentru care încearcă să îi motiveze și pe cei din jur să nu fumeze, mai ales în preajma sa.

Proprii angajați beneficiază de 3 zile plătite în plus la concediul anual, dacă nu fumează la birou.

Sunt anti-fumător. La birou am trei zile de concediu plătite în plus pentru cine nu fumează la birou. Dacă nu fumează niciodată la birou, primesc aceste trei zile de odihnă, plătite, în plus”, a transmis actualul acționar de la Rapid și proprietarul Mobexpert.

Dan Șucu a vorbit și despre ce înseamnă să fii bogat în zilele noastre. Chiar dacă a plecat de jos, în urma unei munci asidue,  iată că cifra sa de afaceri se ridică la suma de 200 milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și: Jean Valvis, despre succesul Aqua Carpatica! De ce nu va vinde niciodată integral!? „Am dat cuvântul meu de onoare copiilor mei că voi preda șefia afacerii, poziția de CEO”

Are dreptate domnul Țiriac. Există un moment în care nu mai ai nevoie să te uiți pe notele de plată. Banii îți dau încredere și îți dau o anumită liniște, o anumită siguranță”, a conchis Dan Șucu.

Cum a făcut Dan Șucu primul milion de dolari

Dan Viorel Șucu s-a născut pe 25 aprilie 1963, în București. Imediat după Revoluție, acesta a decis să își ia viața în mâini și să intre pe piața afacerilor din România, plănuind în primă fază să dezvolte o afacere pentru a putea trăi decent alături de familie. Ei bine, fiind la început, Șucu a fost nevoit să renunțe la propria casă din Capitală.

A vândut-o pe 50.000 de dolari, iar cu banii a cumpărat primul transport de mobilă. Nu avea să știe că acela este drumul sigur spre succes, însă a riscat. El a avut mai multe oportunități postdecembriste, de care a știut să profite la momentul respectiv și s-a lansat rapid pe piață.

Dan Șucu
Dan Șucu

În 1993 am pornit. Am pornit cu import de mobilă de birou atunci. Mi-am vândut casa. Aveam o casă în centru, cu lemne, undeva spre Budapesta, aproape de Parcul Tineretului, se numea în spate acolo, am primit atunci 50.000 de dolari pe ea, iar cu banii aceia am cumpărat primul transport, primul camion cu mobilă de birou, având percepția că o să fac o treabă foarte bună cu  marfa respectivă.

Nu mi-am dat seama cât de bună treabă o să fac, atunci îmi făcusem planul că voi vinde camionul în două luni și voi reuși  să câștig vreo 3-4 mii de dolari pe lună, care ar fi fost pentru mine un jalon corect, bun, pentru a fi un bun tată de familie. Aveam soția și doi copii. La scurt timp deja vindeam patru camioane, anul următor am cumpărat de la fabricant 15% din capacitatea lui de producție. După care am început, cu banii câștigați, să îmi fac propria fabrică. Aveam piața, știam unde vând, știam prețul. Fără să realizez, am început cu ce trebuia, cu piața, nu cu producția”, a completat Dan Șucu.

Dan Șucu mai este, începând din primăvara acestui an, noul acționar al Rapidului. Renumitul om de afaceri a povestit că a ales să investească în gruparea de fotbal de primă ligă pentru că toți cei dragi țineau cu această echipă. Așa a ajuns să dețină mai bine de jumătate din acțiuni și să investească sume enorme în evoluția sportivilor din Giulești.

Dan Șucu -
Dan Șucu

„Pentru sezonul 2023-2024, bugetul va fi de 10 milioane de euro, iar în sezonul următor va fi de 14 milioane şi până la 24 mai e puţin. Obiectivele stabilite sunt pentru următorii doi ani, sperăm să câștigăm campionatul.

Anul 2021-2022 n-a fost bun pentru Rapid, din punct de vedere financiar. Din punctul meu de vedere, veniturile au fost mai mici decât ne-am fi dorit. În acest sezon, am avut venituri de două milioane și ceva, spre trei milioane, și cheltuieli de patru milioane și ceva. Deci a fost un deficit important.

Anul viitor, sperăm să avem venituri de 6,5 milioane de euro, spre 7 milioane, și cheltuieli echivalente. Nu ne interesează doar ideea de a fi campioni, ci și modul de a câștiga”, a declarat Dan Şucu, într-o declarație anterioară.

Mai poți citi: Greta Thunberg, față în față cu abordarea față de criza climatică. Cum i-a schimbat viața sindromul Asperger

Urmărește Daily Business pe Google News
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult
Alte articole
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...