- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

10.000 de euro despăgubiri. Părinți divortați trași la răspundere pentru accidentul provocat de fiul lor de 10 ani

28 Aug, 09:27 • Bugiu ⁠Ana Maria
Un copil a provocat un accident grav cu bicicleta, iar părinții divorțați sunt obligați să plătească daune morale în valoare de 10.000 de euro. Ar putea fi și mai mult.
10.000 de euro despăgubiri. Părinți divortați trași la răspundere pentru accidentul provocat de fiul lor de 10 ani

După ce băiatul lor, în vârstă de 10 ani a făcut un accident cu bicicleta, doi părinți divorțați din Oradea sunt obligați să plătească daune unei femei, pe care a lovit-o fiul lor. Copilul este în custodia mamei, dar instanța a decis că ambii părinți trebuie să plătească cheltuielile de recuperare ale femeii, potrivit digi24.ro.

S-a întâmplat în 2021, când băiatul lor de 10 ani (acum, 13) a lovit o femeie cu bicicleta, pe troturar, în Piața Unirii. Femeia era mai în vârstă și tocmai ieșea dintr-o farmacie, când copilul a dat peste ea, circulând neregulamentar atunci.

Te-ar putea interesa și: Codul Rutier se va modifica. „Tinerii până în 25 de ani produc mai multe accidente decât ceilalți”

foto: accident

10.000 de euro despăgubiri. Părinți divortați trași la răspundere pentru accidentul provocat de fiul lor de 10 ani

În urma accidentului, femeia a fost rănită grav la mână. Copilul, speriat de ce s-a întâmplat, a fugit de la locul accidentului, însă femeia a făcut plângere penală și a fost deschis un dosar penal.

Este de menționat că minorii nu au voie să circule pe drumurile publice, potrivit sursei citate.

Numărul de zile de îngrijiri medicale a fost mai mic decât 90, iar femeia a cerut daune morale în instanță, în valoare de 25.000 de euro.

Mai mult, copilul, minor fiind, nu putea să răspundă pentru fapta sa, iar părinții au fost obligați să plătească daune morale de 10.000 de euro și despăgubiri materiale pentru tratamente și recuperare în valoare de 20.643 de lei.

Părinții sunt divorțați, dar dețin custodia comună a copilului, iar instanța a decis ca ambii să plătească daunele. Decizia nu este definitivă, dar procesul urmează să fie reluat la Tribunalul Bihor, deoarece și victima a atacat decizia judecătorilor. Inițial, aceasta voia să primească daune morale în valoare de 25.000 de euro.

Te-ar putea interesa și: Accidente în lanț în această perioadă. Ce recomandă Poliția să facă șoferii și pietonii