- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

15.000 de euro pentru locuitorii de la bloc! Criteriile de selecție pentru proiectele eligibile

10 Oct, 19:06 • Bugiu ⁠Ana Maria
Locuitorii de la bloc pot primi 15.00 de euro. Cum pot fi utilizați banii și ce proiecte sunt eligibile.
15.000 de euro pentru locuitorii de la bloc! Criteriile de selecție pentru proiectele eligibile

Locuitorii de bloc pot câștiga până la 15.000 de euro pentru proiecte comunitare, grădini pe bloc și activități ÎntreVecini, informează ziarulprofit.ro.

Asociația „Între Vecini” a lansat un apel pentru înscrierea grupurilor de vecini din România în cadrul inițiativei „Incubatorul de Comunitate”. Această inițiativă oferă ocazia locuitorilor de bloc să dezvolte proiecte comunitare, care contribuie la coeziunea socială și la îmbunătățirea calității vieții în mediul urban. Prin intermediul acestui program, se caută 25 de grupuri de vecini care să colaboreze pentru a dezvolta inițiative ce vizează comunitatea, iar fiecare grup selectat va beneficia de un grant de 1.500 euro, însoțit de 12 luni de suport și mentorat pentru implementarea proiectului ales.

Proiectele propuse pot varia de la grădini comunitare pe acoperișurile blocurilor, la organizarea de evenimente sociale sau activități educative, care să încurajeze interacțiunea dintre vecini.

Te-ar mai putea interesa și: Amenzi usturătoare pentru românii care stau la bloc și nu respectă o regulă. Ce a făcut un bărbat din sectorul 2 al capitalei

foto: locuitori la bloc

15.000 de euro pentru locuitorii de la bloc! Criteriile de selecție pentru proiectele eligibile

Pe lângă finanțarea inițială, cele mai promițătoare cinci grupuri vor fi selectate pentru a participa la „Acceleratorul de Comunități” din 2025, un program care va oferi premii suplimentare de 5.000 euro pentru cele mai inovatoare și eficiente proiecte. Marele premiu este în valoare de 15.000 euro, destinat creării unei grădini urbane pe bloc.

În prezent, inițiativa „Între Vecini” are deja un impact considerabil, cu 30 de comunități active în 14 județe ale României. Până acum, aceste comunități au dezvoltat peste 60 de proiecte de succes, implicând aproximativ 9.000 de vecini. Proiectele realizate includ festivaluri de cartier, grădini comunitare, competiții sportive și sisteme de colectare selectivă a deșeurilor, toate având ca scop îmbunătățirea calității vieții și promovarea unui stil de viață mai responsabil și colaborativ.

Te-ar mai putea interesa și: Burduja îi acuză pe austrieci și slovaci de prețurile uriașe la energie, blocând accesul la surse ieftine din vestul Europei!