- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

43 de milioane de roboți industriali au transformat uzinele globale în 2023!

24 Sep, 23:59 • Bugiu ⁠Ana Maria
Roboții industriali la nivel global au depășit 4,3 milioane la sfârșitul anului 2023. Numărul continuă să crească și în 2024.
43 de milioane de roboți industriali au transformat uzinele globale în 2023!

Numărul roboților industriali din uzinele globale a continuat să crească, depășind 4,3 milioane la sfârșitul anului 2023, conform raportului Federației Internaționale de Robotică, citat de Bloomberg.

Aceasta marchează al treilea an consecutiv în care instalările au depășit o jumătate de milion de unități, cu 70% dintre noii roboți fiind instalați în Asia, 17% în Europa și 10% în cele două Americi, în special în SUA., potrivit economica.net.

Te-ar mai putea interesa și: Acum putem controla roboți aerieni cu puterea gândului! Bianca Ghinoiu este tânăra care a creat această posibilitate

foto: roboți

43 de milioane de roboți industriali au transformat uzinele globale în 2023!

În 2024, în China, care a contribuit cu peste jumătate din instalările globale, numărul roboților a scăzut cu 5% față de anul precedent. În SUA, eforturile de a revitaliza producția au dus la o relansare a instalărilor de roboți, deși numărul din 2023 a fost ușor inferior celui din 2022. Aceeași tendință s-a observat și în Japonia și Coreea de Sud.

În contrast, Germania a avut o performanță remarcabilă, înregistrând o accelerare a instalărilor de roboți industriali comparativ cu 2022. Italia și Franța, însă, au înregistrat scăderi în instalări, evidențiind diferențele de dinamism pe piața automației din Europa.

„Războiul din Ucraina, înăsprirea politicii monetare şi relativa slăbiciune a industriei auto europene, comparativ cu cea din China, au afectat investiţiile în roboţi”, susţine raportul World Robotics.

Raportul World Robotics arată impactul negativ al războiului din Ucraina, al înăspririi politicii monetare și al slăbiciunii industriei auto europene asupra investițiilor în roboți.

Cu toate acestea, India a înregistrat o creștere enormă a instalărilor de roboți industriali, cu un avans de 59% în ritm anual, atingând un număr record de 8.510 unități, în principal datorită cererii din sectorul auto.

Marina Bill, președintele Federației Internaționale de Robotică, spune că stocul de roboți din India aproape s-a dublat din 2018, iar țara este una dintre economiile cu cel mai rapid ritm de creștere din rândul piețelor emergente asiatice.

„India este una din economiile cu cel mai puternic ritm de creştere dintre pieţele emergente asiatice”, a adăugat Marina Bill.

Te-ar mai putea interesa și: Elon Musk nu dă înapoi cu niciun proiect! Tesla va folosi roboți umanoizi în fabricile sale. De când va fi posibil