Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a dat startul înscrierilor pentru dealerii interesați să participe în Programul de stimulare a înnoirii Parcului național de tractoare și mașini agricole autopropulsate. Sesiunea de înscriere, deschisă începând de astăzi, 22 noiembrie 2024, la ora 10:00, se va încheia pe 28 noiembrie 2024, la ora 23:59, potrivit capital.ro.
Dealerii pot accesa aplicația informatică disponibilă pe site-ul AFM, unde trebuie să depună documentația necesară. AFM va analiza aceste documente și poate solicita informații suplimentare pentru verificarea eligibilității. După finalizarea procesului de validare, lista dealerilor acceptați va fi publicată pe site-ul oficial. Aceștia vor putea participa la program doar după semnarea contractelor de participare, prin care își asumă respectarea condițiilor și etapelor stabilite prin ghidul de finanțare.
Te-ar mai putea interesa și: Unde lucrează românii care au economii de peste 100.000 de euro
foto: euro
După validarea dealerilor, producătorii agricoli, persoane fizice, vor putea să acceseze programul exclusiv prin intermediul acestora, în cadrul unei sesiuni dedicate, care va fi anunțată ulterior.
Un aspect important este că fermierii nu vor fi obligați să achite avansuri dealerilor pentru a se înscrie în program.
„Astăzi, 22 noiembrie 2024, ora 10:00, a demarat sesiunea de înscriere în vederea validării dealerilor în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate. Dealerii se pot înscrie în aplicaţia informatică disponibilă pe site-ul AFM, până la 28 noiembrie 2024, ora 23:59”, a transmis AFM.
Programul Rabla pentru tractoare oferă producătorilor agricoli sprijin financiar pentru achiziționarea unui tractor și a altor utilaje agricole moderne, precum implemente sau accesorii. Valoarea maximă a achiziției, inclusiv TVA, este de 55.000 de euro. Acest sprijin este menit să faciliteze modernizarea echipamentelor agricole, contribuind la eficientizarea activităților fermierilor români.
AFM încurajează atât dealerii, cât și fermierii să se informeze în detaliu despre condițiile de participare, disponibile în ghidul de finanțare pe site-ul oficial al instituției.
Prin acest program, se dorește sprijinirea fermierilor în tranziția către utilaje agricole mai performante și mai eficiente, în contextul nevoilor crescânde de modernizare a agriculturii din România.
Administrația Fondului pentru Mediu reiterează importanța respectării procedurilor oficiale pentru ca întregul proces să se desfășoare fără dificultăți.
Te-ar mai putea interesa și: Prada face investiții de zeci de milioane de euro în România. A deschis a doua fabrică