- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Această greșeală te va costa 11.000 de lei și permisul suspendat pentru 270 de zile. Mare atenție în trafic!

13 Aug, 09:38 • Bugiu ⁠Ana Maria
Te vei „trezi” cu o amendă de 11.000 de lei și cu permisul suspendat pe 270 de zile, dacă faci această greșeală în trafic. Un incident de vineri demonstrează acest fapt.
Această greșeală te va costa 11.000 de lei și permisul suspendat pentru 270 de zile. Mare atenție în trafic!

Un incident de vineri demonstrează ce s-a întâmplat cu un tânăr care a ales să ignore regulile de circulație, relatează Antena 3 CNN.

Te-ar putea interesa și: Se vor da amenzi de 10.000 de lei pe 15 august! Cine nu respectă legea, va scoate bani grei din buzunar

foto: amenzi trafic

Această greșeală în trafic te va costa 11.000 de lei și permisul suspendat pentru 270 de zile

Un tânăr de 25 de ani, din localitatea Volovăț, județul Suceava, a refuzat să oprească la semnalul legal al poliției, vineri, 9 august. Drept urmare, acesta a fost reținut și încătușat.

S-a întâmplat în jurul orelor 21:00, iar un echipaj de poliție a sesizat un autoturism circulând cu viteză pe Centura Rădăuți, direcția Rădăuți-Volovăț.

În acel moment, polițiștii au încercat să oprească mașina, dar șoferul a accelarat, pentru a scăpa de poliție. Pentru că nu a cooperat, echipajul de poliție a pornit în urmărirea autoturismului. Șoferul a refuzat continuu avertismentele poliției, accelerând necontenit.

„Polițiștii echipajului aflat în urmărire au somat prin sistemul acustic șoferul să oprească, însă acesta a refuzat, sporind în mod constant viteza de deplasare, încercând să beneficieze de avantajul tehnic al motorizării vehiculului condus.

Polițiștii nu au utilizat armamentul din dotare, întrucât din cauza vizibilității reduse nu se putea stabili o eventuală prezență în habitaclu și a unor alte persoane, eventual posibili minori”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Suceava.

În cele din urmă, autoritățile au instalat un blocaj rutier în apropierea unui sens giratoriu, folosind un dispozitiv de baraj extensibil cu țepi, tip „SPIKE”.

Chiar și așa, șoferul a continuat să conducă până când a ajuns în localitatea Volovăț. A abandonat mașina acolo și a luat-o la goană, pe jos. După aproape 150 de metri, polițiștii l-au prins și l-au încătușat.

După ce a fost reținut, șoferul a fost testat cu aparatele etilotest și drugtest, rezultatele fiind negative. S-a verificat și dacă permisul de conducere al acestuia era valabil.

„A fost testat cu aparatele etilotest și drugtest, rezultatele fiind negative, iar permisul de conducere este valabil. De asemenea, autoturismul are toate documentele în termenele de valabilitate”, au precizat polițiștii.

Te-ar putea interesa și: Vor curge amenzile pentru vânzătorii de fructe și legume. MADR, decizie de ultim moment