- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Acum putem controla roboți aerieni cu puterea gândului! Bianca Ghinoiu este tânăra care a creat această posibilitate

02 Aug, 19:00 • Bugiu ⁠Ana Maria
Bianca Ghinoiu este o tânără cercetătoare româncă, recent înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României” desfășurată la nivel național de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.
Acum putem controla roboți aerieni cu puterea gândului! Bianca Ghinoiu este tânăra care a creat această posibilitate

Bianca Ghinoiu este o tânără cercetătoare româncă, recent înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României” desfășurată la nivel național de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, transmite observatornews.ro.

Tânăra a adus o contribuție remarcabilă unui domeniu în care se investesc resurse uriașe la nivel global – robotica, dezvoltând o aplicație care permite controlul roboților aerieni utilizând electroencefalograme (EEG).

Te-ar putea interesa și: Roboții ar putea lua locul șefilor de bănci. CEO Libra Internet Bank: „Încercăm să ne ajutăm echipele să folosească tehnologia”

foto: Bianca Ghinoiu

Bianca Ghinoiu are 26 de ani și a crescut cu visul de a deveni inginer

„Povestea își are rădăcinile în copilăria mea când toată lumea din jur avea de adus numai critică României și laudă muncii „în afară”.

Încă de atunci s-a creat o dorință în sufletul meu, aș putea spune poate chiar primul meu vis, să mă realizez în România, țara mea natală.

Astfel am ajuns să fiu primul inginer din familia mea”, mărturisește Bianca Ghinoiu.

După absolvirea unui program de masterat în Inteligență Artificială, Bianca a continuat să-și urmeze pasiunea pentru tehnologie și este acum doctorandă la Institutul de Mecanica Solidelor al Academiei Române, unde desfășoară activități de cercetare de vârf în domenii precum Ingineria Mecanică, Robotică și Mecatronică.

Anul acesta Bianca a participat la un proiect internațional în China, unde a prezentat aplicația ei: „Controlul Roboților Aerieni utilizând Electroencefalograme”, care le permite utilizatorilor să controleze mișcările roboților aerieni prin intermediul semnalelor EEG captate de la creier.

„A fost una dintre cele mai complexe experiențe din viața mea, și am fost apreciată”, susține tânăra cercetătoare.

Astfel, se deschid noi orizonturi în domeniul interacțiunii om-mașină, iar Bianca Ghinoiu reușește să aducă plus-valoare, într-un context care se schimbă de la o zi la alta.

„Am ajuns la concluzia că având puțin entuziasm, multă determinare și pasiune, nimic nu ne stă în cale să fim ”de succes” în România”, a declarat Bianca Ghinoiu.

Te-ar putea interesa și: Elon Musk nu dă înapoi cu niciun proiect! Tesla va folosi roboți umanoizi în fabricile sale. De când va fi posibil