- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Adevărul despre produsele cu „zero zahăr”. Nutriționista Mihaela Bilic: „Fals, greșit, e o mare păcăleală”

27 Jul, 23:02 • Cornel Ghimeșan
Mulți oameni apelează la alimente ce nu conțin zahăr, au ajuns să fie foarte populare printre cei care vor să slăbească.
Adevărul despre produsele cu zero zahăr. Nutriționista Mihaela Bilic: Fals, greșit, e o mare păcăleală

Mihaela Bilic spune că astfel de produse, chiar dacă nu au zahăr, nu sunt deloc sănătoase fiindcă au un alt ingredient care poate să ne dăuneze grav sănătății.

Citește și Milioane de români pot primi tichete de uz casnic. Simona Bucura Oprescu anunță cum poți primi 1.275 de lei pe lună

Mulți folosesc astfel de produse în dietele lor de slăbit, dar Mihaela Bilic spune că că sunt o mare păcăleală fiindcă, chiar dacă pe etichetă scrie „zero zahăr”, sunt pline de calorii.

„Chiar dacă scrie “zero” zahăr, conțin multe calorii!! Foarte mulți consumatori mănâncă relaxați dulciuri pe care scrie ZERO zahăr cu credința că au zero calorii. Fals, greșit, e o mare păcăleală!!

Industria alimentară a înțeles că vrem să evităm zahărul și atunci a pus pe piață o gamă întreaga de produse cu maltitol. Care este un alcool de zahăr cu 30% mai puține calorii. Se absoarbe mai lent în sânge și nu crește brusc glicemia, e recomandat pentru diabetici, nu pentru slăbit.

Doar că producătorii se folosesc de această găselniță și scriu mare pe etichetă zero zahăr! Cine are răbdare și ochi buni ca să citească eticheta?

Dacă am face asta, am observa cu stupoare că numărul de calorii este identic cu al produselor cu zahăr clasic!

Eu nu m-am lăsat și iată ce am aflat: biscuiții au 430 cal/100g, ciocolata 480 cal, iar napolitanele 460, adică 100 cal/bucată …ceea ce este enorm pentru un produs care se vrea fără zahăr”, a spus Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Citește și Câte particule de plastic și cauciuc conține un file de pește. Cercetătorii trag un semnal de alarmă

Ce conțin, de fapt, produsele cu „zero zahăr”

Produsele fără zahăr conțin cantități mari de maltitol un ingredient care dă un gust plăcut, dar care nu e deloc sănătos.

Zahărul, alimentul care se va scumpi cu 20% în acest an
Zahăr

„Despre ingrediente nu mai vorbim, între 30 și 40% maltitol, ulei de palmier din plin și un gust dubios. Nu e de mirare că oamenii evită produsele cu îndulcitori! Atenție, nu sunt acei îndulcitori sintetici care se foloseau pe vremuri, adică zaharină și aspartam. Culmea este că acei îndulcitori chiar au 0 cal și singurele produse în care îi găsiți sunt băuturile răcoritoare.

În produsele făinoase și-n ciocolată se pun alcooli de zahăr, care se numesc tot îndulcitori – se creează confuzia și iluzia că produsele ar fi pentru slăbit.

Nu picați în această capcană, mai bine consumați o porție mică din dulciurile clasice, cu gust bun. Cât despre alcoolii de zahăr de tipul maltitol și xylitol, ei sunt de ajutor în guma de mestecat, au efect de protecție împotriva cariilor dentare. În afară de sucul ZERO, nu va amăgiți crezând că există deserturi ZERO. Cheltuială de pomană și rezultat ZERO asupra siluetei”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult