Afacere promovată pe TikTok, un real succes pentru Cristina, care reușește să se ocupe de afacerea cu oi a familiei, în timp ce are grijă și de fiica sa, de un an și jumătate. Acum, vinde în toată țara brânza făcută chiar de ea din lapte de oaie, fără alte adaosuri. De asemenea, mai vinde pastrama de oaie și de berbecuț.
Teleanca este avocată la bază, dar a lăsat biroul pentru traiul în natură. De un și jumătate, de când a devenit mamă, fiica sa este tot timpul cu ea, cu toate că are de îngrijit 600 de oi și berbecuți.
Soțul o ajută cu business-ul, el este cel care duce oile la pășune și pleacă cu ele în transhumanță, acasă. Teleanca face brânza, iar oamenii au îndrăgit-o atât de tare, încât abia face față comenzilor.
Cei doi vând un kilogram de brânză telemea cu 50 de lei, iar produsele ajung și în țări precum Germania, Belgia, Olanda. „Noi trimitem săptămâna probe din lapte, carne, brânză și suntem cu analizele la zi pentru că doar așa poți obține și mai ales păstra încrederea clienților. Și pastrama de berbecuț la fel, o pregătim acum toamna.
Și o vindem cu 65 de lei pe kilogram, vidată la pungă iar acesta cred că este un preț mai mult decât corect și pentru noi și pentru consumatori”, a declarat Teleanca pentru agrointel.ro.
Cristina vrea să-și deschidă o brânzărie unde să poată procesa cei 200 de litri de lapte de oaie care se adună zilnic în plin sezon. „Mulsul durează anual cam cinci luni, din luna mai până acum în septembrie. Iarna așteptăm subvenția și ne drămuim banii strânși peste an. Iar în luna mai așteptăm cu foame să spun așa din nou mulsul”, a mai spus Teleanca.