Afacerea cu care au dat lovitura doi buzoieni. E vorba de amestec de miere în care se adaugă cătină, afine, petale de trandafir și multe altele. Ce e nou e procesul de producție care e fără fiebere sau adaos de zahăr, ceea ce face produsul să fie mult mai sănătos.
Afacerea cu care au dat lovitura doi buzoieni. Totul a început cu zece ani în urmă, când soții buzoieni, unul fizician și celălalt chimist, au încercat să prepare pentru ei un produs dulce, dar sănătos. Le-a ieșit un fel de dulceață, în care au folosit miere în loc de zahăr. Au descoperit apoi că produsul e unic în Europa și l-au denumit melinis.
Procesul e destul de lent, iar un singur produs poate să fie gata chiar și într-o lună.
„La început ne-am jucat, a fost pur şi simplu o încercare de a mânca sănătos, de a găsi o alternativă în care să păstrăm cât mai aproape de natural ceea ce au fructele de oferit”, a explicat Daciana Tarași, fizician, potrivit Observator.
Primele produse au fost lansate pe piață în 2019. „Lucrurile au mers treptat. Iniţial am avut impresia că va fi suficientă o construcţie micuţă. După aceea, când am început să înţelegem ce înseamnă industria alimentară, am ajuns la această mică fabrică. Pentru că altfel nu ai cum să scoţi un produs pe care să îl poţi vinde pe piaţă, conform normelor”, a afirmat Constantin Pascu, chimist.
În jur de 5.000 și 6.000 de borcane cu diferite sortimente sunt fabricate lunar în mica fabrică din Buzău. Unele sunt cu gutui, altele cu cătină, piersici, trandafir, zmeură, goji, afine și se comandă doar online. Cei care au comandat trandafir şi cătină la început au încercat şi celelalte sortimente şi au fost încântaţi. Unii dintre clienţi sunt constanţi”, spune Marieta Iorga, șef de producție.
Pentru preparare se folosesc doar produse bio, iar un borcan de 230 de grame costă între 25 și 50 de lei.