Afacerea cu care o româncă a dat lovitura în lumea deserturilor. Laura Alexandra Lipovan și-a deschis, în 2012, prima locație „street food”, aducând gustări și deserturi tradiționale franțuzești chiar în centrul orașului Satu Mare. Clatos s-a bucurat din primul moment de vizitatori, o mulțime de oameni i-au trecut pragul și au fost foarte încântați de gustările pregătite cu ingrediente proaspete și naturale.
După doar trei ani, Clatos a primit distincția „Antreprenorul lunii” în cadrul programului organizat de Ambasada SUA. Succesul de care s-a bucurat Clatos a făcut-o pe Laura să deschidă în 2017 a doua locație, pe care a transformat-o într-o cafenea – clătitărie.
Punctul culminant al succesului afacerii Laurei a venit în 2023, când Clatos s fost introdusă în Top 100 la categoria”Creperii & Gelaterii”, în urma clasamentului realizat de TOP 100 of Romania, pe baza indicelui de satisfacție și popularitate de pe Google Maps și Facebook.
Conceptul Clatos s-a diversificat în timp, iar în 2018 Laura a lansat servicii de catering pentru a câștiga mai mulți clienți. În 2021 a lansat produsul „Pick&Mix BOX”, cutii cadou cu foi de clătite și diverse ingrediente destinate sectorului Corporate, care, de asemenea, a fost întâmpinat cu brațele deschise.
Citește și Ce produse prezente pe rafturile magazinelor din România sunt complet interzise în alte țări
Anul acesta a fost inaugurată o bucătărie independentă gândită special pentru prepararea produselor de tip ‘ready to go’, scopul fiind dezvoltarea unei linii de producție pentru parteneriatele BSB.