- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Afaceri de peste 32,6 milioane de lei ale unor ucraineni. Compania e pe piața din România de doar 2 ani!

15 Aug, 10:33 • Bugiu ⁠Ana Maria
Ucrainenii de la SoftSeve au făcut afaceri de peste 32,6 milioane de lei pe piața din România. Compania și-a făcut debutul în 2022.
Afaceri de peste 32,6 milioane de lei ale unor ucraineni. Compania e pe piața din România de doar 2 ani!

SoftServe, subsidiara locală a companiei ucrainiene SoftServe care oferă servicii de dezvoltare software şi consultanţă şi care şi-a început activitatea pe piaţa din România în 2022, a închis anul 2023 cu afaceri de peste 32,6 milioane de lei (6,5 mil. euro), înregistrând o creştere de aproape 426% faţă de anul 2022, arată datele publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, potrivit zf.ro.

Te-ar putea interesa și: Noile afaceri îmbină utilul cu plăcutul. Ce este „terapia de pădure” pentru care o tânără din Sibiu a demisionat după 10 ani de multinaţională

foto: afaceri SofServe

Afaceri de peste 32,6 milioane de lei. Compania e pe piața din România de doar 2 ani

Totodată, la finalul anului 2023, SoftServe a avut o creștere de aproximativ 400%, în comparație cu anul 2022. Cifra de anul trecut a ajuns la 2,1 milioane de lei, asta însemnând mai mult de 422 de mii de euro.

Compania SoftServe este pe piața din România de doar doi ani, aceștia stabilindu-se în 2022. În acest timp, compania a ajuns la un număr de 130 de angajați, așa spun datele publice.

Actualmente, firma caută în continuare oameni pentru trei poziții, perioada de recrutare desfășurându-se în przent. Pozițiile pentru care se caută angajați sunt cele de lead big data software engineer (Python + GCP), senior big data engineer (AWS) şi middle big data engineer (AWS), potrivit informaţiilor publicate pe site-ul companiei.

Compania s-a dezvoltat foarte rapid. Și-au extins echipa într-un timp scurt și și-au diversificat portofoliul de proiecte.

Aceștia au investit foarte mult și în programele de formare profesională pentru angajați, deoarece consideră că este necesar ca aceștia să își dezvolte continuu abilitățile tehnice și de leadership.

Aceștia sunt deosebit de prezenți în industria IT din țara noastră, prin parteneriatele strategice cu alte companii din domeniu.

Deoarece au un portofoliu de proiecte și servicii diversificat, SoftServe a început să ofere și servicii de consultanță în cloud computing, big data și inteligență artificială.

Ceea ce i-a determinat pe ei să crească atât de rapid a fost capacitatea de a atrage talente de top, inclusiv specialiști cu experiență internațională.

Este de menționat că SoftServe a implementat și proiecte de responsabiliatte socială, susținând educația în comunități.

Te-ar putea interesa și: Ministerul Afacerilor Externe, avertisment: „Evitați orice călătorie pentru întreg teritoriul acestui stat!”. Dacă sunteți aici, se recomandă părăsirea imediată