Desigur, poate fi o experiență neplăcută, mai ales când te afli în magazin și urmează să cumperi ceva sau ai nevoie să scoți bani de la bancomat.
Ca să poți rezolva această problemă și să nu te mai confrunți cu uitatul codului PIN trebuie să știi că existe câteva trucuri simple care îți vor permite să-l memorezi mult mai bine.
Se poate întâmpla să uiți codul PIN atunci când te confrunți cu momente dificile, în care stresul te domină. Majoritatea dintre noi avem obiceiul să notăm codul în telefon sau să-l avem scris pe o hârtiuță pe care să o ținem în portofel. Metodele nu sunt sigure, avertizează experții.
Specialiștii de la compania Euro Kartensysteme, specializată în securitatea plăților, recomandă să te folosești de imagini mentale ca să reții acest cod PIN mai ușor. Mai concret, poți să transformi fiecare cifră într-o imagine sau să o integrezi într-o poveste pe care e ușor să ți-o aduci aminte.
Dacă, spre exemplu, codul tău PIN este 3807, poți să-ți imaginezi că ai trei prieteni (3) care se plimbă în luna august (8) cu un balon cu aer cald (cifra 0 te duce cu gândul la balon) și urmează să traverseze șapte orașe (7). Povestea e mai ușor de memorat, la fel și cifrele.
Altă metodă e să faci o rută mentală pe care o recomandă tot compania precizată mai sus. Așadar, trebuie să asociezi cifrele PIN-ului cu locații cunoscute din casă sa de pe un drum pe care îl faci zilnic, astfel vei avea un traseu mental. Dacă ai PIN-ul 3912, poți să-ți proiectezi în minte că stai la etajul 3 al unui bloc și că trebuie să cobori 9 trepte, apoi vezi o plantă pe scară (1), iar în fața blocului sunt 2 bănci.
În cazul în care nu ai reușit cu metodele precizat mai sus, mai poți încerca una. Trebuie să asociezi codul PIN cu o dată importantă din viața ta. Ori cu o lună sau cu un an important. Le poți lega de un eveniment din viața ta sau un eveniment istoric din acel an.