Alergie la brad, depistată de mulți oameni. Alergologul Lawrence Kurlandsky, care, în anul 2011, a publicat un studiu cu privire la acest fenomen, a analizat 23 de eșantioane de scoarță și ace de pin și a descoperit 53 de tipuri diferite de mucegai.
Toate aveau potențialul de a declanșa crize de astm, strănut și rinite. Mucegaiurile se dezvoltă încă din momentul cultivării copacului în aer liber, iar ulterior acestea evoluează în interior.
Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (SUA) a publicat o listă de simptome: durere în gât, congestie nazală, strănut, conjunctivită, mâncărimea ochilor, ochi iritați sau apoși, oboseală, insomnii, dureri în piept sau alergii cutanate. În cazurile grave, se poate ajunge la bronșite sau pneumonii.
Înainte de a duce bradul în locuință, este indicat ca trunchiul să fie șters foarte bine cu o soluție din apă și înălbitor. De asemenea, întregul pom ar trebui curățat cu substanțe speciale pentru frunze. Așadar, o soluție foarte bună este folosirea unui brad artificial.
Sărbătorile de iarnă sunt un moment deosebit de așteptat de întreaga familie, iar bradul de Crăciun este unul dintre cele mai emblematice simboluri ale acestei perioade. Împodobirea bradului este o tradiție plăcută și mult așteptată, mai ales de către cei mici, care abia așteaptă să își exprime creativitatea prin globuri, beteală și luminițe.
Cu toate acestea, tradiția românească are reguli stricte legate de momentul în care bradul trebuie împodobit pentru a aduce noroc și prosperitate.
Deși mulți sunt nerăbdători să decoreze bradul încă de la începutul lunii decembrie, conform obiceiurilor, bradul nu trebuie să fie împodobit înainte de Ajunul Crăciunului, adică pe 24 decembrie. Conform tradiției, ornatul bradului înainte de această dată ar putea atrage ghinionul în anul următor.