- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Alertă de foc în România! Cod galben de temperaturi extreme! Canicula lovește jumătate de țară

02 Sep, 10:38 • Bugiu ⁠Ana Maria
Canicula lovește din nou România! Vremea extremă se prelungește și în septembrie.
Alertă de foc în România! Cod galben de temperaturi extreme! Canicula lovește jumătate de țară

În Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei, jumătatea de vest a Olteniei și nord-estul Moldovei  se vor înregistra temperaturi extreme pentru începutul lunii septembrie (7-10 grade Celsius peste mediile multianuale), potrivit Antena 3 CNN.

Canicula va atinge cote înalte, iar indicele de temperatură-umezeală (ITU) va depăși pregul critic de 80 de unități. vremea va înregistra, în medie, temperaturi de 32-35 de grade Celsius.

Te-ar putea interesa și: Ce se întâmplă cu vremea în septembrie, după ce România a fost grav afectată de secetă. Climatologul Roxana Bojariu: „Se schimbă anotimpurile”

 

foto: caniculă

Alertă de foc în România! Cod galben de temperaturi extreme! Canicula lovește jumătate de țară

Vremea va fi foarte călduroasă, în majoritatea regiunilor chiar caniculară, ma ales în timpul după-amiezilor, în vestul și în sud-vestul României cel mai mult.

În următoarea lună, temperaturile vor fi peste media normală, conform prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), pentru perioada 2 septembrie – 30 septembrie.

Săptămâna 02.09.2024 – 09.09.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, îndeosebi în regiunile vestice, nordice și centrale.

Săptămâna 09.09.2024 – 16.09.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații se vor situa peste normele climatologice specifice perioadei în cea mai mare parte a țării, cu precădere în regiunile vestice.

Săptămâna 16.09.2024 – 23.09.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru acest interval în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă în regiunile sudice, în timp ce în restul teritoriului se vor situa ușor peste mediile climatologice.

Săptămâna 23.09.2024 – 30.09.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru ultima săptămână a lunii septembrie în majoritatea regiunilor.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în toată țara.

Te-ar putea interesa și: Alertă meteo. Se schimbă radical vremea în România