Onco-nutriționistul Marius Văduva a dezvăluit că peștele este alimentul care, consumat regulat, ar putea reduce incidența cancerului cu cel puțin 50%. Nici suplimentele alimentare bogate în Omega 3 nu sunt de neglijat.
Specialistul a făcut această descoperire în timp ce încerca să își ajute soția să se recupereze după un diagnostic de cancer.
„O tumoare de 14 centimetri a soției mele, în 2014, ne-a dat viața peste cap… Și am luat decizia atunci să începem să ne uităm la corp, în primul rând la corpul ei. Fiind vegetariană de 20 de ani – și vegană! – cu 4 ani înainte de a face această tumoare. Dacă un om care consumă apă plată și ceai, niciodată suc, niciodată cafea, niciodată alcool, face o tumoare de 14 centimetri, atunci noi, ăștialalți, care mai gustăm?”, a declarat Marius Văduva, potrivit Antena 3.
Corpul uman nu produce acizi grași, aceștia fiind furnizați doar din surse alimentare. Doar că soția lui era vegetariană.
„Corpul uman nu produce acizi grași. Acizii grași vin doar din surse alimentare. După cum vedeți, toate plantele pe care le-a mâncat soția mea, fierte sau nefierte, toate au o cantitate foarte mare de acizi grași Omega 6. Acizii Omega 3 într-o cantitate necesară corpului uman, raportul este 1:3, la o moleculă de Omega 3 trebuie să ai 3 de Omega 6. Soția mea avea 1:31 în momentul în care a avut cancer. Pe Google dacă dai acum căutare, o să descoperi că Omega 6 este procancerigen, proinflamator, dacă există în cantitate mare în organism”, a explicat nutriționistul.
Cancerul de prostată a devenit una dintre bolile care afectează din ce în ce mai mulți bărbați. Se estimează că numărul bărbaților diagnosticați cu cancer la prostată la nivel mondial se va dubla până la 2,9 milioane pe an până în 2040, în timp ce numărul deceselor anuale ar putea crește cu 85%.
Oamenii de știință au dezvoltat un test de salivă care ar putea avea un impact surprinzător. Depistând mai devreme cancerul de prostată, bărbații nu vor mai fi expuși unui risc atât de mare.