- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cât costă alimentele în Spania? Experimentul făcut de o româncă a stârnit controverse între internauți

04 Mar, 19:00 • Cornel Ghimeșan
O româncă stabilită în Spania a realizat un experiment pentru a compara prețurile din supermarketurile locale cu cele din România. Rezultatele au generat numeroase reacții, iar concluziile i-au surprins pe internauți.
Cât costă alimentele în Spania? Experimentul făcut de o româncă a stârnit controverse între internauți

Creșterea accelerată a prețurilor la alimente a determinat-o pe o româncă din Spania să testeze cât de multe produse poate cumpăra dintr-un supermarket cu numai 50 de euro. Experimentul său a vizat nu numai analiza prețurilor din supermarketurile din Spania, ci și compararea acestora cu cele din România.

Experimentul inedit al unei românce din Spania

După ce inițial a testat ce poate să achiziționeze cu 10 euro, de această dată, românca din Spania și-a propus să vadă câtă mâncare poate cumpăra cu 50 de euro.

Cu acest buget, echivalent cu aproximativ 250 de lei, femeia a mers într-un supermarket cunoscut din Spania și a selectat produse esențiale pentru consumul zilnic. În timp ce a prezentat prețurile fiecărui produs, i-a invitat pe internauți să facă o comparație cu cele din România.

Citește și : Postul Paștelui 2025. Idei de rețete pentru perioada postului. Ce alimente poți consuma fără să încalci canoanele

„Am vrut să văd exact cât de mult pot cumpăra cu 50 de euro și dacă prețurile sunt chiar atât de mari pe cât se spune. M-am gândit la produse pe care le iau în mod obișnuit și care sunt necesare pentru o săptămână”, a explicat românca.

Ce produse a cumpărat românca și cât au costat

Printre alimentele alese s-au numărat o înghețată, creveți (600 g – 5,95 euro, aproximativ 30 lei) și un sac de cartofi de 5 kg, la prețul de 6,35 euro (aproximativ 7 lei/kg).

Citește și : Condimentul – minune care luptă împotriva cancerului. E ieftin și poate fi folosit în orice fel de mâncare

De asemenea, a achiziționat 686 g de ardei tricolor și 500 g de morcovi, plătind 0,89 euro (aproximativ 4,5 lei), alături de mere la 1,98 euro/kg (aproximativ 10 lei) și o caserolă de căpșuni din Huelva la 5,29 euro/kg (aproximativ 26,5 lei), arată Știri Diaspora.

Lista a inclus și un borcan de măsline cu legume (2,5 euro – aproximativ 12,5 lei), un pachet de brânză felii (2,45 euro – aproximativ 12,5 lei) și o sticlă de ulei (1,79 euro – aproximativ 9 lei).

Pentru micul dejun, femeia a optat pentru lapte proaspăt, pâine rustică (0,62 euro – aproximativ 3 lei), zahăr brun la pliculețe (1,60 euro – aproximativ 8,5 lei), biscuiți cu afine (1,55 euro – aproximativ 7,5 lei) și produse de patiserie.

Cele mai scumpe produse au fost cele din carne: ceafa de porc a costat 4,84 euro (aproximativ 24 lei), un pui întreg 7,8 euro (aproximativ 39 lei), iar carnea tocată de porc 2,75 euro pentru 500 g (aproximativ 13,5 lei).

Concluziile experimentului

Românca a ajuns la concluzia că, deși costul vieții este mai ridicat în Spania, prețurile alimentelor rămân competitive, iar în unele cazuri sunt chiar mai avantajoase decât în România. În plus, diversitatea și calitatea produselor sunt superioare.

„Per total, cred că e mai avantajos să faci cumpărături în Spania. Salariile sunt mai mari, iar prețurile la alimente nu sunt atât de ridicate. Comparând cu România, cred că un trai decent este mai accesibil aici”, a subliniat aceasta.

Urmărește Daily Business pe Google News
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult