Alimentele pe care le consumăm pe timp de caniculă ne pot influența starea generală a organismului, dar și energia pe care o avem.
Totodată, înghețata sau băuturile reci trebuie evitate atunci când vrem să ne răcorim pe timp de caniculă pentru că, deși dau senzația de răcorire, ne pot face foarte mult rău atunci când temperaturile sunt ridicate. Otganismul generează și mai multă căldură în procesul de digestie al acestora.
Există câteva alimente pe care e bine să le consumăm mai des vara, dar și mai multe pe care ar trebui să le evităm. Din meniul zilnic nu trebuie să lipsească alimentele cu un conținut ridicat de apă, precum fructele și legumele, care sunt și pline de vitamine.
Mai sunt recomandate roșiile, spanacul, castraveții, pepenele, citricele, merele, dar și fructele de pădure.
În aceste zile extrem de călduroase ar fi bine să reducem consumul de cafea și alcool, deoarece duc la deshidratare. Apa nu trebuie deloc uitată, cantitatea de apă necesară fiind de minimum doi litri pe zi pentru persoanele adulte, potrivit digi24.ro.