- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Alimentul pe care nu-l poți lua sub nicio formă cu tine în avion. „Are aceeași densitate ca unii explozibili”

17 Jun, 23:01 • Cornel Ghimeșan
Cine a mers măcar o dată în viață cu avionul știe că nu poți avea cu tine în bagaj orice fel de obiect și că există anumite reguli impuse de companiile aeriene.
Alimentul pe care nu-l poți lua sub nicio formă cu tine în avion. Are aceeași densitate ca unii explozibili

Alimentul pe care nu-l poți lua sub nicio formă cu tine în avion. Pasagerii sunt verificați la bagaje la fiecare zbor. Adesea primesc întrebări legate de powerbanks, țigări electronice sau brichete din motive de securitate. În plus, lichidele care depășesc 100 ml nu sunt permise deloc în bagajul de mână, ci doar în cel de cală, iar cele care respectă acest volum trebuie puse într-o pungă transparentă. Electronicele se pun separat pe o tavă atunci când sunt verificate bagajele. Fiecare companie aeriană poate avea alte reguli.

Citește și Povestea românului care a investit 1,5 milioane de euro pentru a duce micii în SUA. „Litălși – niște mititei” vor ajunge pe Broadway

Mai există, de asemenea, un aliment care ridică suspiciuni la scanare, și anume marțipanul. Da, ați auzit bine. Cel puțin așa susține un membru al personalului de la departamentul de manipulare a bagajelor de la aeroportul din Dublin: „Nu puneți niciodată marțipan în bagaje. Are aceeași densitate ca și unii explozibili”.

În cazul în care nu merge totul cum trebuie pe timpul zborului, pasagerul ar putea fi chemat pentru o percheziție a bagajelor. Reprezentanții Aeroportului din Zurich nu au confirmat acest lucru, dar a spus să nu luați marțipan cu voi în bagaje. „Dacă o substanță sau un obiect nu poate fi pătruns suficient de raze X , personalul aeroportului efectuează inspecții suplimentare”, explică purtătoarea de cuvânt Bettina Kunz.

Totuși, aeroportul nu a venit cu detalii suplimentare legate de procedurile de detectare din motive de securitate. „Nu vă recomandăm să transportați marțipan în valize pe aeroportul din Zurich”, a mai spus Bettina Kunz.

Citește și Funcția periculoasă de pe telefonul tău despre care sigur nu știi! Trebuie dezactivată neapărat. Te poate filma pe ascuns

Kunz le recomandă pasagerilor să citească cu atenție toate regulile companiei aeriene cu care zboară pentru a fi la curent cu toate aceste lucruri. Toate companiile sunt obligate să facă publice aceste informații legate de ambalare, de articolele care sunt permise în avion, etc.

Ce obiecte sunt interzise în avion

  • arme și obiecte ascuțite
  • echipamente sportive și de camping (skateboard, sulițe, arcuri cu săgeți, crose de golf, schiuri, patine cu rotile)
  • substanțe chimice și toxice
  • unelte (unelte mici cu muchii ascuțite, macete, cătușe, funii, cabluri, ciocane, bare metalice, scule universale, cuțite cu deschidere automată).

 

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult