- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Amenințarea „invizibilă” la Lidl. Amenzi fulgerătoare pentru șoferii neatenți, fără excepții

29 Aug, 11:30 • Bugiu ⁠Ana Maria
Șoferii pot fi amendați în parcările Lidl și dacă n-au fost atenți 2 minute. La ce trebuie să se aștepte dacă vor să își facă cumpărăturile de la retailer-ul german.
Amenințarea „invizibilă” la Lidl. Amenzi fulgerătoare pentru șoferii neatenți, fără excepții

Șoferii ar trebui să fie atenți, în ceea ce privește parcările la Lidl. Robert, un bărbat vienez de 42 de ani a primit o amendă în valoare de 75 de euro, după ce a depășit cu 20 de minute limita de timp în parcarea Lidl din Gudrunstrasse. Acesta a lăsat mașina parcată timp de 80 de minute, iar limita era de 60, potrivit capital.ro.

Ei bine, acesta s-a întors acasă cu plasele pline de produse alimentare și cu portofelul mai gol cu 75 de euro, după ce a încălcat cu nonșalanță regulile.

Te-ar putea interesa și: Oferta momentului la Lidl. Toţi românii caută acest produs | Costă doar 2,19 lei!

foto: Lidl

Amenințarea „invizibilă” la Lidl

Totuși, acesta a contestat amenda, încercând să se apere, doar că nu a obținut anularea sancțiunii.

„Pentru a fi în siguranță, l-am sfătuit să plătească amenda”, a transmis expertul AK în protecția consumatorilor, Tamara Wechner.

Autoritățile din Viena sunt foarte stricte, în ceea ce privește respectarea regiulilor și oferă amenzi nenumărate pentru depășirea timpului limită pentru parcarea vehiculelor. Aceștia primesc mereu plângeri din această cauză, dar nimic nu îi poate opri din a sancțiuna nerespectarea regulilor.

„Recent am primit o mulțime de plângeri cu privire la locurile de parcare care nu sunt semnalizate sau sunt semnalizate inadecvat. Acest lucru este adesea greu de înțeles de către consumatori”, a spus Tamara Wechner.

Aceste sancțiuni pot fi evitate prin informarea cu privire la regulile privind parcările. Panourile sunt așezate în perimetrul magazinelor, iar dacă nu sunt, clienții trebuie să notifice reprezentanții magazinului.

În caz contrar, vor plăti consecințele, la propriu.

Cât despre parcarea pe timp de noapte, nu există reguli standard pentru toate locațiile Lidl, dar este, în general, nepermisă. Deciziile privind controlul timpului de parcare și sistemele specifice sunt stabilite în funcție de fiecare locație în parte.

Și parcarea la Lidl în afara orelor de funcționare este sancționată, fiind destinată exclusiv clienților care vin și fac cumpărături de la retailer-ul german. Totuși, nu este clar cât de repede sunt aplicate amenzile.

Te-ar putea interesa și: Lidl lansează joi oferte speciale. Produse sub 5 lei atrag atenția românilor