- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Angajații din IT au ajuns să ia un salariu de 20.000 de lei pe lună. Care sunt cele mai râvnite posturi din acest domeniu

06 Oct, 19:37 • Claudia Simion
IT-ul se numără printre domeniile plătite cel mai bine la nivel global. Cei care lucrează în acest domeniu au salariile cele mai mari de pe piață. Sunt o mulțime de avantaje în a avea un astfel de job, iar beneficiile cresc odată cu experiența.
Angajații din IT au ajuns să ia un salariu de 20.000 de lei pe lună. Care sunt cele mai râvnite posturi din acest domeniu

IT-ul este într-o continuă dezvoltare. Tot mai mulți tineri se îndreaptă către acest domeniu datorită beneficiilor financiare. Salariile au crescut la 10.000 de lei pe lună, în medie. Circa 20.000 de locuri de muncă au fost anunțate de la începutul anului.

Citește și Roboții ne iau locul la serviciu. În ce domenii a crescut automatizarea

Cât poți câștiga în IT

O platformă de recrutare a postat recent un anunț de job pentru un arhitect IT, pentru care se oferă un salariu de 15.000 de lei lunar, cu așteptări de 20.000 de lei.

„Anul trecut, în aceeaşi perioadă, media reală a salariilor încasate era de 6.300 de lei, iar aşteptările erau de 9.000 de lei. Anul acesta vedem o diferenţă de 43% între mediile nete reale şi aşteptările candidaţilor. Comparativ, în domenii precum inginerie, retail, auto, servicii financiare sau producţie, diferenţa dintre cât câştigă şi cât ar cere de la un alt angajator, pentru aceeaşi poziţie, variază între 15% şi maximum 40%”, a explicat Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs.ro, în comunicat.

Salariile angajaților din IT se acordă în funcție de poziția ocupată și experiență. Pentru un software developer, spre exemplu, se oferă un salariu de 8.300 de lei, cu așteptări de 11.000 de lei. Un full stack developer poate încasa 8.000 de lei, cu așteptări de 10.000 de lei, iar un data engineer poate primi 8.500 de lei, dar cu așteptări de 11.000 de lei.

Citește și Topul oraşelor din ţară preferate de români. Unde ar alege să se mute, pe ce loc este Capitala

„Chiar dacă piaţa nu mai este la fel de fierbinte pentru cei care lucrează în IT, în continuare rămâne cel mai bine plătit domeniu. Mai mult decât atât candidaţii au fost obişnuiţi în ultimii ani cu o anumită evaluare a muncii lor şi, chiar şi într-un context mai delicat al pieţei, continuă să se poziţioneze destul de sus din punct de vedere salarial. Tocmai de aceea, anul acesta IT-iştii au fost specialiştii ale căror aşteptări salariale au crescut cel mai mult”, explică Roxana Drăghici.

Cu cât anii de experiență sunt mai mulți, cu atât salariul poate fi mai mare. Cei care au cel puțin cinci ani experiență primesc un salariu mediu de 10.000 de lei pe lună.

Tags: