Animale de pluș pentru adulți. Max Genecov este candidat la doctorat în psihologie clinică la Universitatea din Pennsylvania, tată și deține un animal de pluș din copilărie, mai exact un raton, pe care îl îmbrățișează sau îl folosește ca pernă atunci când doarme. Mai mult decât atât, croșetează pentru prieteni sau membri ai familiei care au copii.
„Întotdeauna le-am avut când am crescut, aveam o viață imaginară mare cu ele (ca și copil). Cred că sunt lucruri drăguțe pe care le ai”, a spus el.
Citește și: Amendă uriașă pentru românii care își abandonează animalele de companie! Noua sancțiune șochează!
Build-A-Bear are chiar o secțiune întreagă pe site-ul său dedicată produselor pentru adulți. Potrivit unui sondaj, mai mult de jumătate dintre oameni au păstrat un animal de pluș din copilărie, iar aproximativ 40% au spus că dorm cu o jucărie din pluș.
„Mă întreb dacă oamenii caută mai mult confort în fața incertitudinii. Și pentru persoanele care trăiesc singure, ar putea fi plăcut să aibă ceva cu care să se îmbrățișeze noaptea, cum ar animale de pluș.
Nu este nimic greșit să ai animale de pluș ca adult sau să folosești unul pentru a dormi mai bine. Poate fi foarte confortabil, relaxant și plăcut. Nu există niciun motiv pentru care adulții să nu poată beneficia de acest lucru, așa cum o fac copiii”, a spus Dr. Jade Wu, psiholog de somn și fondator al Thrive Sleep Clinic din Durham, Carolina de Nord, potrivit CNN.
Ca terapeut în sănătatea mintală în Seattle, Dr. Jessica Lamar folosește animale de pluș cu adulții care lucrează la traume. „Dacă ne gândim la asta din perspectiva unei persoane sănătoase și echilibrate, de fapt cred că este foarte util să spui, ‘Hei, sunt acest adult care este la facultate și încă am această atașare sănătoasă la copilăria mea’.
Este minunat să poți spune, ‘Aceasta este o parte din mine, copilul, la care vreau să rămân conectat’. Poate că ar exista o problemă dacă cineva ar deveni extrem de stresat sau ar avea dificultăți de somn atunci când ar fi separat de animalul său de pluș”, a spus Lamar.
„Am evoluat să trăim în triburi și să avem un sat. Dormim cel mai bine când ne simțim în siguranță, așa că atunci când ne simțim vulnerabili… vrem acel contact fizic. Somnul social ne face să ne simțim mai în siguranță și să dormim mai bine.
Așadar, un animal de pluș ar putea fi o alternativă bună pentru a avea pe cineva altcineva în patul tău. Pe măsură ce îmbătrânim, această nevoie devine, evident, mai mică, dar ea există totuși.
Există unele cercetări care arată că păturile ponderate, cel puțin, pot ajuta la calmarea minții și corpului. Aș putea vedea cu siguranță cum greutatea unui animal de pluș ar putea îndeplini o funcție similară cu o pătură ponderată în acest sens. Sentimentul de a-l avea, mirosul său, vederea lui, pot fi asociate cu somnul, și astfel ajută la semnalizarea că știi că somnul se apropie”, a mai spus Jade Wu.