- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Anunț major pentru toți românii înscriși la medicul de familie. NU trebuie să plătească nimic!

07 Aug, 15:24 • Bugiu ⁠Ana Maria
Toți românii înscriși la medicul de familie trebuie să știe asta! Anunțul vine în urma unor întâmplări necuvenite.
Anunț major pentru toți românii înscriși la medicul de familie. NU trebuie să plătească nimic!

Anunț major pentru toți românii înscriși la medicul de familie. Niciun pacient nu trebuie să plătească nimic. Însă, lucrurile stau diferit în cazul unui medic de familie din Dâmbovița, potrivit capital.ro.

Te-ar putea interesa și: Cât câştigă un medic de familie în România şi cum se calculează venitul. Unii medici pot încasa şi peste 40.000 de lei

foto: Anunț major pentru toți românii înscriși la medicul de familie

Anunț major pentru toți românii înscriși la medicul de familie

Un medic de familie a fost dat în judecată, după ce a fost acuzat că a cerut mită de la o pacientă, în vederea eliberării acesteia o trimitere medicală.

Procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița a dispus luarea măsurilor legale pentru o infracțiune de luare de mită.

Direcția Generală Anticorupție (DGA) a oferit mai multe date despre acest caz, relatând că medicul de familia ar fi cerut și primit o sumă de bani de la o pacientă, pentru eliberarea unei trimiteri medicale. De menționat este că serviciile medicale prestate în cadrul cabinetului erau decontate în totalitate.

„În fapt, în cursul anului 2024, aceasta a pretins și primit o sumă de bani necuvenită de la o pacientă, denunțătoare în cauză, în legătură cu atribuțiile sale de serviciu, mai exact pentru eliberarea unor înscrisuri medicale.

Astfel, suma de bani a fost remisă în schimbul eliberării unui bilet de trimitere pentru efectuarea de investigații de specialitate, în condițiile în care serviciile medicale prestate în cadrul cabinetului medical individual erau decontate de inculpată în totalitate în baza contractului de asigurări sociale de sănătate încheiat de pacientă cu CNAS, astfel încât serviciul prestat pacientei ar fi trebuit să aibă caracter gratuit”, a transmis Direcția Generală Anticorupție (DGA).

Direcția Generală Anticorupție (DGA) a fost creată prin legea nr. 161/2005 și este o structură din cadrul Ministerul Afacerilor Interne (MAI) din România, care se ocupă cu prevenirea și combaterea corupției din cadrul ministerului.

Te-ar putea interesa și: De interes pentru români. Care sunt actele de care ai nevoie ca să te înscrii la un medic de familie sau să te transferi la altul