Unul dintre aparatele care este nelipsit din locuințele oamenilor este aerul condiționat folosit în unele cazuri chiar și iarna. Specialiștii din domeniu ne atenționează că, în momentul în care achiziționăm un asemenea aparat, este necesar să cunoaștem puterea în KW de care dispune și în ce clasă energetică se încadrează, scrie cancan.ro.
Odată cunoscute aceste informaţii, facturile nu vor mai fi atât de mari nici ăn perioada sezonului cald, dar nici iarna, asta în cazul în care folosim aerul și pentru încălzire. Cantitatea de energie electrică pe care aparatul de aer condiționat o consumă depinde în cea mai mare parte de clasa energetica a acestuia.
Mai citește și: Superstiţii legate de Babe 2023. Cum se aleg corect Babele din Martie, greşeala pe care mulţi o fac
Aparatele electrocasnice și, în mod special aparatele de aer condiționat, trebuie să facă parte din clasa energetică A sau A+ pentru a avea un consum mai mic cu până la 40 %, spre deosebire de cele din clasele C sau D.
Aparatele din clasele inferioare pot avea o eficiență chiar și de 2 sau 2,4. În alte cuvinte, un de aer condiționat de clasa energetică A va consuma doar 1080 wati pe oră, spre deosebire de unul din clasa C sau D care va consuma 1250-1500 wati pe oră.
Durata medie de viață a unui aer condiționat este cuprinsă între 5 și 10 ani, dar pot avea și o durată mai crescută de folosire atât timp cât întreținerea este făcută corespunzător. Este foarte important să asigurăm mentenanța cel puțin de două ori pe an pentru a utiliza aparatul în condiții optime o perioadă lungă de timp.
Cele mai moderne aere condiționate au funcții multiple. Acestea răcesc camera, o mențin constant la o anumită temperatură setată în prealabil, preiau umiditatea și o mențin în parametri optimi și crează un mediu confortabil în orice anotimp.
Te-ar mai putea interesa și: Salarii militari 2023. Armata Româna este unul dintre cei mai buni angajatori din țară, însă iată cât se câștigă în funcție de grad