- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Apare un nou aeroport în România, chiar la Sud de București! Când va avea loc schimbarea majoră pentru milioane de călători

04 Sep, 13:22 • Bugiu ⁠Ana Maria
A fost anunțată o nouă investiție! Se va construi un nou aeroport, la Sud de București!
Apare un nou aeroport în România, chiar la Sud de București! Când va avea loc schimbarea majoră pentru milioane de călători

Un studiu de oportunitate realizat de o firmă din Franța a concluzionat că sudul Capitalei are nevoie de un nou aeroport. Estimările arată că acesta va deservi peste 11 milioane de pasageri și va gestiona circa 30.000 de tone de mărfuri anual.

Noul aeroport va fi localizat la 24 de kilometri de centrul Bucureștiului și la doar 43 de kilometri de granița cu Bulgaria, între localitățile Grădiștea și Adunații Copăceni, potrivit capital.ro.

Te-ar mai putea interesa și: Cea mai așteptată autostradă din România avansează. Directorul CNAIR anunță drum de legătură către un aeroport important

foto: aeroport București

Apare un nou aeroport în România, chiar la Sud de București! Când va avea loc schimbarea majoră pentru milioane de călători

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat reluarea unui proiect vechi, din 1973, pentru construirea unui aeroport în zona dintre Grădiștea și Adunații Copăceni. Proiectul, sprijinit de Ministerul Transporturilor, include două componente, dintre care cea mai importantă este componenta cargo, destinată transportului de marfă.

„Este un proiect vechi, din 1973. De asemenea, graţie celor de la Ministerul Transporturilor, avem o mulţime de documente şi de studii ce datează din acel moment.

Zona estimată este undeva între Grădiştea şi Adunaţii Copăceni, în acest areal. El va avea două componente. Mai importantă va fi componenta cargo, pentru că ea duce marfa”, a declarat primarul Daniel Băluță.

Daniel Băluță a subliniat importanța crucială a unei noi investiții în infrastructură, descriind proiectul ca fiind absolut necesar pentru îmbunătățirea transportului de marfă și a numărului de pasageri.

Acesta va impacta și dezvoltarea orașului, contribuind la reglarea traficului și la creșterea economică locală. Potrivit primarului, investiția va răspnde necesităților curente și va ajuta la reglarea traficului.

„Este o investiţie absolut necesară. Atât din punct de vedere ar necesarului de tone de cargo şi al numărului de pasageri, cât şi în subsidiar, ca efect simultan, acela al unei dezvoltări armonioase a oraşului şi al reglării traficului”, a adăugat edilul Sectorului 4.

Te-ar mai putea interesa și: Greve în mai multe aeroporturi. Vor fi întârzieri și posibile anulări de zboruri