Apple a luat decizia după ce Franța a oprit vânzările. Compania a contestat concluziile autorităţilor franceze care au spus că iPhone 12, care este pe piaţă de trei ani, a emis cantităţi de radiaţii mai mari decât limitele permise şi a oprit vânzările dispozitivele.
Recent, a oferit cea mai completă explicaţie de până acum cu privire la discrepanţa dintre constatările Franţei şi cele din alte ţări în care iPhone 12 a fost aprobat pentru vânzare, potrivit Reuters.
Într-un articol postat pe site-ul său, Apple a spus că, de mai bine de un deceniu, iPhone-urile au inclus senzori care permit telefonului să detecteze când se află în apropierea corpului unui utilizator pentru a menţine puterea de transmisie la niveluri mai scăzute.
Când telefonul nu se află lângă un corp, cum ar fi atunci când este aşezat pe o masă, dispozitivul foloseşte niveluri puţin mai mari de putere de transmisie. Apple a spus că protocolul de testare folosit de L’Agence Nationale des Frequences nu a luat în considerare această caracteristică.
Citește și: Vești bune pentru utilizatorii TikTok. Anunțul făcut de companie. Doar cei care au iPhone pot face asta
Compania a emis o actualizare de software care va deveni disponibilă pe scară largă pentru utilizatori în această lună, care opreşte tehnologia de detectare a corpului, menţinând telefonul la niveluri mai scăzute de putere de transmisie în orice moment.
Într-o declaraţie, compania a spus că iPhone 12 este sigur de utilizat chiar şi fără actualizarea software-ului. ”Vrem ca toţi utilizatorii de iPhone 12 să ştie că iPhone 12 este sigur de utilizat şi a fost întotdeauna. IPhone 12 a fost certificat pentru a îndeplini reglementările şi standardele aplicabile de transport de energie la nivel mondial, atunci când a fost livrat pentru prima dată în 2020 şi de atunci nu s-au făcut modificări afectează transmisia de energie”, a declarat un reprezentant Apple.
Într-un video publicat pe rețeaua de socializare Weibo și care a ajuns și pe X prin Majin Bu, se vede cum cutiile iPhone 15 au diferite etichete și coduri QR care apar doar când puse sub lumina UV. Aceste holograme ajută utilizatorii și chiar și pe angajații Apple să identifice dacă acea cutie sigilată e, de fapt, originală.
Dacă ai cumpărat un iPhone 15 nou, poți verifica dacă e original cu ajutorul acestor etichete de pe cutie. Deși reprezintă un detaliu mic, etichetele pot fi de ajuns să ajute pe cineva care se pregătește să cumpere un iPhone să verifice dacă are de-a face cu unul original sau nu.
Unii vânzători pun în cutii noi telefoane vechi și se prefac că sunt noi. Sau folosesc cutii false, care seamănă cu cele originale create de Apple. După aceea, aceste dispozitive sunt vândute ca fiind complet noi. (Citește AICI mai multe detalii)