Sighișoara este unul dintre cele mai frumoase orașe din România, fiind introdus în Patrimoniului Mondial al Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) din 1999, datorită autenticității sale, potrivit bugetul.ro.
Orașul are un aer de poveste, devenind o atracție pentru turiștii din întreaga lume. Culorile vibrante și atmosfera caldă oferă turiștilor un sentiment de apartenență a locului. Este și singurul oraș-cetate medieval locuit din Europa.
Te-ar putea interesa și: Proiect inedit în România. A început construcția celor mai lungi tuneluri: „Este o capodopera inginerească pentru calea ferata dintre Brașov și Sighișoara”
foto: Sighișoara, în UNESCO de 25 de ani
Orașul a fost fondat în jurul anului 1191 de către coloniști germani (sași), construit pe o colină din Transilvania, cu scopul de a fi un centru defensiv și comercial și a devenit parte a rețelei de orașe săsești din Transilvania.
Centrul istoric al orașului a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 1999.
În perioada medievală, Sighișoara a fost un centru comercial și cultural important și a fost locuit secole întregi de sași.
Printre obiectivele turistice miraculoase ale acestui oraș, se remarcă:
Școala din Deal este situată în Cetatea Sighișoarei și este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai vechi școli din România.
Sighișoara este un oraș care ascunde la vedere o poveste aparte și trebuie vizitat măcar o dată în viață de către români și turiștii din întreaga lume.
Te-ar putea interesa și: Aktor a început forajul primului tunel de pe tronsonul de cale ferată Brașov – Sighișoara