- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Atenție la ce mâncați! Aceste alimente preferate de români cresc riscul de demență

08 Aug, 00:09 • Preda Silvia
Unele alimente preferate de români afectează creierul și chiar cresc riscul de demență.
Atenție la ce mâncați! Aceste alimente preferate de români cresc riscul de demență

Noi cercetări prezentate la Conferința internațională a Asociației Alzheimer din Philadelphia au arătat că oamenii ar trebui să consume alimente sănătoase pe cât posibil. O dietă bogată în carne roșie procesată te îmbolnăvește, scrie nbcnews.com.

Un studiu de patru decenii, pe mai mult de 130.000 de adulți, a analizat legătura dintre alimente și demență.

Acesta este unul dintre cele mai solide studii pe care le-am văzut care asociază consumul de carne procesată și demența, deoarece au urmărit persoanele timp de decenii”, a declarat Dr. Maria Carrillo, director științific al Asociației Alzheimer, potrivit nbcnews.com.

Legătura între demență și carnea roșie

Trebuie să evităm alimentele procesate
Trebuie să evităm alimentele procesate

Potrivit cercetătorilor, persoanele din cadrul studiului care consumau cel puțin două porții pe săptămână de carne roșie procesată (cum ar fi slănină sau hot-dog) prezentau un risc cu 14% mai mare de demență, comparativ cu cei care consumau mai puțin de trei porții pe lună, după o perioadă de monitorizare de 43 de ani.

Fiecare porție zilnică suplimentară de carne roșie procesată a fost legată de încă 1,6 ani de îmbătrânire cognitivă, în special în zona care afectează capacitatea de limbaj și funcția executivă a unei persoane.

Citește și: Canicula ar putea lăsa oamenii fără alimente! Risc de penurie din cauza temperaturilor severe

„Carnea roșie procesată crește, de asemenea, riscul de cancer , boli de inimă și diabet”, a declarat într-un comunicat autorul principal al studiului.

Dr. Yian Gu, profesor asociat de științe neurologice la Centrul Medical al Universității Columbia din New York City, a spus că o dietă sănătoasă este doar o parte a unui stil de viață general sănătos pentru a preveni demența.

„Nu trebuie doar să mănânci alimente proaspete și sănătoase, ci și un stil de viață sănătos – suficient somn, exerciții fizice, contact social și activități de petrecere a timpului liber. Toate aceste lucruri lucrează împreună pentru condiții de sănătate mai bune”, a declarat Gu.

Vezi și: Alimentele ce trebuie evitate pe caniculă. De ce să nu le consumăm sub nicio formă