- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Au construit una dintre cele mai prospere afaceri din întreaga țară. Toți membrii familiei sunt antreprenori

03 Aug, 16:59 • Bugiu ⁠Ana Maria
O familie de antreprenori din Suceava a construit una dintre cele mai prospere afaceri din România. Au raportat o cifră de afaceri 398,9 milioane de lei.
Au construit una dintre cele mai prospere afaceri din întreaga țară. Toți membrii familiei sunt antreprenori

Distribuitorul de electrocasnice Marelvi Impex din Rădăuţi, judeţul Suceava, controlat de familia de antreprenori locali Mihalescul, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 398,9 milioane de lei (81 mil. euro), în creştere cu aproximativ 9% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri totale de 366,6 mil. lei (circa 76 mil. euro), potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor, informează businessmagazin.ro.

Te-ar putea interesa și: Cifră de afaceri record pentru Dedeman. Frații Pavăl se pregătesc de o investiție urișă!

foto: afaceri

Au construit una dintre cele mai prospere afaceri din întreaga țară

Compania a realizat anul trecut un profit net de 4,3 mil. lei (881.000 de euro), în scădere cu 44,6% faţă de anul precedent, când Marelvi a obţinut un câştig net de 7,8 mil. lei (1,6 mil. euro), conform datelor publice. Compania a ajuns anul trecut la un număr mediu de 175 de angajaţi.

Dumitru Mihalescul a început activitatea sa în antreprenoriat acum 27 de ani, debutând ca şef al departamentului de service al Arctic pe regiunea Moldovei. În nici 4 ani a vrut să treacă la nivelul următor, însă avea la dispoziție 3 opțiuni: benzinării, materiale de construcţii şi electrocasnice. A ales „electrocasnicele”, iar de atunci drumul lui a fost pavat doar cu succes.

Acum are în portofoliu cele mai importante branduri de electrocasnice din piaţă, în topul celor mai bine vândute fiind Arctic – Beko, Whirlpool – Indesit (parte a aceluiaşi grup) şi Liebherr, potrivit celor mai recente date ZF.

Acesta a fondat Marelvi Impex acum 25 de ani, actualmente distribuind branduri ca Arctic, Beko, Whirlpool sau Liebherr, în aproape 500 de magazine.

Compania a extins afacerea în anul 2016, iar în 2019 a încheiat un parteneriat cu brandul Faber, specialist în domeniul hotelor.

Depozitul central este în Rădăuți, de unde provine și fondatorul și prezintă un centru de livrare şi comandă logistică, atât pentru depozitele regionale, cât şi pentru marii clienţi ai companiei.

Portofoliul firmei cuprinde peste 30 de branduri, cu peste 25.000 de articole ai producătorilor de produse electronice şi electrocasnice.

Te-ar putea interesa și: Ministrul Justiției îndeamnă mediul de afaceri din România să angajeze deținuți. De ce ar accepta firmele