Băutura dezvăluită despre Adina Alberts hidratează de șapte ori mai bine decât apa. Laptele se găsește peste tot și este destul de ieftin, astfel că poate fi consumat cu ușurință de români.
„În orice cantitate, laptele e foarte sănătos și hidratează. Sunt zeci de studii care arată că laptele hidratează mult mai bine decât apa plată și decât apa minerală. Există, într-adevăr, niște produse specifice celor care fac foarte mult sport și care hidratează la fel de bine ca laptele.
Dar laptele e ușor de găsit, e ieftin, îl găsim peste tot. Să nu uităm că bebelușul, în primele șase luni de viață, bea doar lapte matern, nu bea apă. Deci, iată, o dovadă simplă, la îndemâna oricui, ca să înțeleagă cât de hidratant este laptele”, a spus Adina Alberts.
Medicul spune că două- trei pahare de lapte pe zi ar trebui să fie cantitatea ideală consumată de fiecare persoană: „Putem depăși 2-3 litri de lapte pe zi, dar organismul nu ne va lua mai mult de 2 litri de lapte pe zi, poate nici atât. Să ne ascultăm propriul organism și vom ști exact cât lapte să bem. Eu zic că două – trei pahare pe zi e ideal, mai ales în zilele toride”.
Mihaela Bilic explică faptul că băutura conține taninuri, substanțe care pot reduce semnificativ absorbția fierului din alimente sau suplimente, iar laptele poate contracara acest efect.
”DE CE pun englezii lapte în ceai?
Ca să blocheze efectul taninurilor! Unele obiceiuri sau combinații alimentare par curioase, însă întotdeauna în spatele unei tradiții se ascunde un argument nutrițional real.
Așa și cu ceaiul: încă din 1970 a fost semnalat efectul inhibitor al ceaiului asupra absorbției fierului. O ceașcă de ceai băută în timpul mesei scade cu 10-60% absorția de fier din alimente sau suplimente pe o perioadă de 45 minute.
Ceaiul negru este cel mai puternic inhibitor al absorbției de fier, efect pe care ceaiul verde nu îl are. Cum putem scăpa de acest inconvenient? Punând lapte în ceai, după metoda englezească! Taninurile se vor lega de proteinele din lapte și în felul acesta fierul rămâne neafectat.
Altă soluție ar fi să evităm să bem ceai atunci când consumăm produse bogate în fier: carne, pește, ficat, legume cu frunze verzi (spanac, pătrunjel). Ca să evităm anemia și scăderea imunității în sezonul rece, ne încălzim cu ceai și mâncăm carne …separat!”, a explicat medicul nutriționist, pe Facebook.