Produsele tradiționale românești se bucură de tot mai mult succes pe piața europeană. Este vorba de băutura alcoolică românească care i-a cucerit pe nemți. Aceștia au ajuns să stea la coadă pentru a-l achiziționa, a informat adevarul.ro.
Multe produse românești au devenit vedete în străinătate. Ei bine, această băutură a ajuns să fie de nelipsit pe la mai toate târgurile tradiționale din Europa. Așadar, băutura care a făcut furori este pălinca Trămuța. Este apreciată în special de către cetățenii germani.
Florian Chișe, în calitate de unic reprezentant al Bihorului în cadrul Târgului Verde de la Berlin, a prezentat această băutură, a cărei rețetă are nu mai puțin de 100 de ani, ea fiind transmisă din generație în generație. În ultimii trei ani, bihoreanul a fost prezent la marele eveniment și este mereu mândru când nemții stau la rând să dea pe gât o înghițitură din pălinca lui.
Deoarece este o băutură destul de învechită în vase de dud sau stejar, Florin Chișe nu vrea să divulge niciodată secretul băuturii cu culoarea ușor gălbuie, care își păstrează și aroma prunelor bine coapte din care este obținută.
„Muncesc cu mare drag şi pun multă pasiune la pălinca asta. Poate de aceea este aşa de bună. Nemţii vin şi de 3-4 ori ca să o guste. Spun că este bună şi foarte tare. Cât timp ai calitate, ai mereu loc pe piaţă, indiferent cât de mare e concurenţa. Este o băutură tradiţională românească obţinută exclusiv prin fermentarea alcoolică şi distilarea unui fruct cărnos sau a unui amestec de fructe.
Pălinca Trămuţa este o băutură tradiţională, rezultată din dubla distilare a prunelor bine coapte şi fermentate în vase de lemn, care are o tărie de 50-52 de grade. Pălinca Trămuța este învechită minimum un an în vase de dud sau stejar de la care capătă o culoare uşor gălbuie păstrându-şi însă aroma şi buchetul prunelor bine coapte”, a explicat Florian Chișe.
Alte articole: Captura unui primar la pescuit. Substanțe interzise în valoare de peste 1 milion de dolari „Credeam că este o umbră”