În bucătărie, unde găsim o abundență de oale, recipiente și veselă, care ajută la prepararea și servirea mâncării, putem găsi și un produs care afectează grav sănătatea. Acesta este folosit adesea de gospodine, care nu știu efectele nefaste pe care le poate avea.
Specialiștii din domeniul alimentar arată că un produs din bucătărie este periculos, aducând riscuri majore pentru organismul uman. Astfel, puțini oameni cunosc care este primejdia reală la care se expun.
Deși pare inofensiv, produsul de bucătărie este deosebit de nociv. Este vorba despre folia alimentară din plastic, care se alătură celor periculoase pentru sănătate. Printre ele, se numără anumite tăvi pentru gătit și folia din aluminiu.
Folia alimentară din plastic, care este folosită pentru împachetarea alimentelor nu este indicată pentru folosirea în bucătărie, mai ales dacă este utilizată pe termen îndelungat. Acest aspect a fost evidențiat de Fabius Antal, specialist în wellbeing, pentru Antena 3 CNN.
„(Folia din plastic) Deși pare inofensivă, aceasta poate elibera particule microscopice de plastic care ajung în organism și pot avea efecte negative asupra sănătății pe termen lung”, a explicat expertul.
Folia alimentară din plastic poate elibera particule de plastic în alimente, care ajung în organism și produc efecte negative pe termen lung.
Citește și : Trei plante aromatice care atrag norocul, dragostea și liniștea. Trebuie neapărat să le ai în bucătărie
Aceasta, folosită deseori în bucătărie, eliberează particule microscopice în mod constant, chiar și atunci când este folosită la temperaturi scăzute. În plus, se poate zgâria și deteriora ușor atunci când este manipulată.