- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Bucureștenii își urăsc orașul! Traficul infernal și lipsa locurilor de muncă, în topul nemulțumirilor!

24 Oct, 23:34 • Bugiu ⁠Ana Maria
Studiul „Pulsul Cetățeanului” arată că locuitorii din mediul rural sunt mai atașați de comunitățile lor (68%) decât cei din orașe mari (56%). București-Ilfov are cel mai scăzut nivel de satisfacție, cu doar 32% sentimente pozitive. Astfel, pare că bucureștenii nu sunt mulțumiți de orașul lor.
Bucureștenii își urăsc orașul! Traficul infernal și lipsa locurilor de muncă, în topul nemulțumirilor!

Studiul „Pulsul Cetățeanului”, lansat de Ghidul Primăriilor la începutul unui nou ciclu administrativ, arată ce așteptări au românii de la primari, punând accent pe calitatea vieții în mediul urban și rural, potrivit profit.ro.

Cercetarea relevă că locuitorii din mediul rural sunt mai atașați de comunitățile lor (68% exprimă sentimente pozitive), comparativ cu doar 56% în orașele mari. Cel mai scăzut nivel de satisfacție se regăsește în București-Ilfov, unde doar 32% dintre respondenți manifestă sentimente pozitive față de orașul lor, în contrast cu Banat-Crișana-Maramureș (54%) și Moldova (46%).

Te-ar mai putea interesa și: Caz șocant în București: o directoare de bancă și-a transferat 300.000 de euro din fondurile clienților, iar mascații au intervenit la ea acasă

foto: București

Bucureștenii își urăsc orașul! Traficul infernal și lipsa locurilor de muncă, în topul nemulțumirilor!

Spațiile verzi și siguranța publică sunt aspectele cele mai apreciate de cetățeni, în special în orașele mari, unde 35,2% consideră că acestea sunt prioritare. Însă, problemele legate de locurile de muncă (38,1%) și serviciile de sănătate (tot 38,1%) sunt cele mai urgente necesități la nivel național, urmate de infrastructura rutieră și fluidizarea traficului (32,6%). Pregătirea autorităților pentru situații de urgență reprezintă un punct sensibil, 40% dintre români considerând că autoritățile nu sunt pregătite corespunzător, cu un nivel ridicat de scepticism în Dobrogea (60%).

În privința siguranței publice, pompierii se bucură de cea mai mare încredere (45,3%), urmați de serviciile de ambulanță (32,8%), în timp ce Poliția se situează la coada clasamentului cu doar 17,5%. Totodată, studiul evidențiază dorința românilor pentru digitalizarea serviciilor publice, 40% dintre cetățeni dorindu-și audiențe online cu primăriile.

Studiul subliniază și diferențele regionale în ceea ce privește infrastructura. Oltenia (49,8%) și Banat-Crișana-Maramureș (46,4%) au cel mai ridicat nivel de satisfacție în privința infrastructurii, în timp ce Dobrogea (19,6%) și București-Ilfov (26,1%) se află la polul opus, cu cele mai scăzute procente de mulțumire.

În ceea ce privește implicarea civică, locuitorii din mediul urban preferă să facă sesizări către autorități, iar cei din mediul rural sunt mai implicați în dezbateri publice directe cu administrația.

Te-ar mai putea interesa și: Bucureștiul, în criză. Raiul turiștilor rămâne fără apă potabilă, iar locuitorii primesc apă cu porția!