- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Bucureștenii sunt revoltați! Loc de parcare, la preț de garsonieră, la marginea Capitalei. „Se vinde cu tot cu mașină?”

20 Sep, 18:20 • Bugiu ⁠Ana Maria
Loc de parcare la preț de garsonieră, la marginea Capitalei. Situația este îngrijorătoare pentru mulți bucureșteni.
Bucureștenii sunt revoltați! Loc de parcare, la preț de garsonieră, la marginea Capitalei. „Se vinde cu tot cu mașină?”

Prețurile apartamentelor și caselor din București au crescut considerabil în ultimii ani, dar zona Ghencea și împrejurimile sale au fost considerate mai mereu ca fiind printre cele mai accesibile.

Conform ultimului raport de la imobiliare.ro, zona Ghencea continuă să fie una dintre cele mai ieftine regiuni din București, cu prețuri sub media generală a Capitalei.

Totuși, realitatea spune altceva. Prețurile locurilor de parcare din această zonă se apropie lejer de valoarea unei garsoniere sau a unui Mercedes S-class din 2011 (conform olx.ro).

Te-ar mai putea interesa și: Orașul din România în care un apartament cu 3 camere costă nici 7.000 de euro. E mai ieftin ca un loc de parcare în București

foto: locul parcare

Parcare la preț de garsonieră în zonele de la marginea Capitalei

Recent, un locatar al unui complex din strada Ghidigeni a pus un anunț de vânzare a unui loc de parcare, pe un grup de Facebook, în care menționează că nu acceptă mai puțin decât 11.500 de euro.

Anunțul a stârnit discuții aprinse pe grupul de Facebook, iar oamenii au reacționat uimiți la acest preț, considerat chiar exagerat pentru o zonă care este departe de centrul orașului și se află la marginea cartierului.

„Vinzi cu tot cu mașina?”, este una dintre întrebările ironice postate în comentarii la acest anunț.

Alte reacții arată absurdul situației în care un loc de parcare ajunge să coste aproape cât un avans pentru un apartament mic sau chiar o garsonieră din aceeași zonă.

„Costă locul de parcare cât mașina”, a mai spus un internaut.

„Dacă era mai mare, merita banii. Este prea îngust, este pentru slăbuți”, a mai comentat cineva.

„Așa de ieftin?”, a mai întrebat, cu ironie, un om, pe grup.

Ghidigeni este o zonă de la marginea Bucureștiului, din Prelungirea Ghencea, care se află în curs de dezvoltare.

Potrivit imobiliare.ro, Prelungirea Ghencea rămâne una dintre cele mai accesibile zone din București, iar apartamentele din regiune sunt printre cele mai ieftine. Totuși, există și excepții, precum situația prezentată, în care rămâi surprins de ofertele prezentate de unii locatari.

Pe de altă parte, piața locurilor de parcare subterane din București este într-o creștere continuă. Pe măsură ce orașul devine tot mai aglomerat, parcările „la liber” sunt tot mai puține.

Totuși, prețurile de peste 10.000 de euro pentru un loc de parcare într-o zonă periferică ridică mari semne de întrebare.

Te-ar mai putea interesa și: Primăria din România care scoate la licitație mașinile ridicate din parcare! Lista prețurilor