Un burger de urs cântărește 450 de grame, iar prețul lui e destul de piperat. Chiar și așa, cei care vor să-l încerce fac eforturi și dau câți bani e nevoie, mai ales că e disponibil în ediție limitată.
Burgerul de urs a fost introdus în mediul unui restaurant aflat sub Tâmpa. Clienții nici nu se mai uită la preț, sunt dispuși să încerce cu orice preț acest preparat special.
E vorba de un preparat unic în Europa. Prima dată burgerul de urs a fost gustat de Revelion de clienții care au sărbătorit la respectivul restaurant. Au fost atât de încântați că au dus vorba mai departe, iar acum vine un nou val de clienți să-l încerce.
Pentru acest burger de urs de 450 de grame curioșii trebuie să scoată din buzunar 200 de lei.
Citește și Ce conțin, de fapt, conservele de pește pe care le consumă românii: „Merită mai multă atenție”
„Din informațiile noastre, preparatul este unic în Europa. Este clar că burgerul de urs poate deveni destinație gastronomică, dar este important de precizat că perioada în care este disponibil în restaurant va fi limitată și nu va depinde exclusiv de noi. Cumpărăm, în regim special, doar carne provenită din trofee sau sacrificată din necesitate și niciodată nu vom face altfel, indiferent de cerințe.
Anul trecut, de exemplu, au fost 5 urși disponibili și 4 i-am cumpărat noi. Chiar credem că poate deveni un brand de țară, dar nu vom face compromisuri la acest capitol. Preparatul acesta e cel mai cerut, dar e în cantitate limitată. Burgerii de urs s-au vândut foarte bine, în ultimele două zile. Dacă se va continua în ritmul acesta cu comenzile, în trei-patru luni se vor termina. Carenea de urs duce foarte mult spre vită, ca gust.
L-am avut în meniu și de Revelion și peste jumătate din clienți au dorit să-l guste. Mulți au revenit zilele acestea să-și mai cumpere unul. Burta de vită crocantă, sarmalele cu ghimbir și budinca de cozonac sunt alte preparate atipice disponibile în noul nostru meniu”, a declarat Valentin Șoneriu, directorul restaurantului situat sub Tâmpa, potrivit Click.
Președintele României, Klaus Iohannis, promulga, anul trecut, legea prin care este reglementat numărul de urși ce vor putea fi vânați în țara noastră, în perioada 2024 – 2025. Actul promulgat a completat la legea 407/2006 și a adus modificări orodnanței de urgenţă 81/2021. Astfel, în perioada 2024 – 2025, a fost permisă uciderea a 426 de urși bruni, număr ce reprezintă baremul de prevenție de la nivel național, cât și 55 de urși bruni, adică gradul de intervenție de la nivel național.
Urșii erau până acum împușcați doar de către personalul tehnic de specialitate al Gărzii forestiere sau de către personalul gestionării faunei cinegetice.
„După evaluare, blana se restituie gestionarului, iar pentru fiecare craniu de urs evaluat gestionarul va achita la structura teritorială a Gărzii Forestiere Naționale, un tarif în funcție de punctajul C.I.C. stabilit, după cum urmează: a) până la 54 puncte C.I.C. – echivalentul a 300 euro; b) între 54,1 și 60 puncte C.I.C. – echivalentul a 500 euro; c) peste 60,1 puncte C.I.C. – echivalentul a 700 euro”, se menționează în lege.