- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Când e cel mai bine să îți pui casa la vânzare. Perioada din an care te va face să te simți norocos

04 Aug, 19:37 • Alexe Raluca
Atunci când vrem să vindem o proprietate, trebuie să ne înarmăm cu răbdare. Totuși, dacă alegem perioada potrivită, acest proces poate fi cu mult ușurat.
Când e cel mai bine să îți pui casa la vânzare. Perioada din an care te va face să te simți norocos

Vânzarea unei case poate fi un proces anevoios. Alegerea celui mai bun moment poate, însă, să ușureze acest proces stresant cu mult.

Citește și: Cât au ajuns să coste apartamentele în România! Cum arată piața imobiliară în iulie 2024

Când e cel mai bine să îți pui casa la vânzare

Există perioade când procesul vânzării unei case poate fi mult mai ușor dacă este ales cum trebuie. Numărul de cumpărători crește astfel că se majorează și șansele de a obține un preț mai bun pentru proprietatea în cauză.

Tradițional, primăvara este considerată cea mai bună perioadă pentru a vine o casă, fiind și anumite motive pentru care este așa. Acest sezon este considerat cel ami bun datorită urmptoarelor considerente:

  • Condițiile meteo: încălzirea vremii și lungirea zilelor facilitează vizionările casei, permițând cumpărătorilor să vadă proprietatea în cea mai bună lumină;
  • Îmbunătățirile exterioare: peisajul exterior al casei arată cel mai bine în acest sezon, când natura renaște. O curte bine îngrijită poate influența pozitiv prima impresie a potențialilor cumpărători;
  • Mobilitate mai mare: familiile sunt mai dispuse să se mute în această perioadă, deoarece pot finaliza tranzacțiile și mutările înainte de începutul noului an școlar.

Deși primăvara este în general considerată vârful sezonului de vânzări, vara continuă să fie o perioadă mai activă pentru piața imobiliară și asta datorită următoarelor motive:

  • Vacanțe școlare: familiile cu copii preferă să se mute în timpul verii pentru a minimiza disconfortul asociat schimbării școlilor în timpul anului școlar;
  • Activitate intensă: mulți cumpărători și vânzători își iau concedii în această perioadă, ceea ce poate duce la o activitate mai mare pe piață.

Toamna poate fi, de asemenea, o perioadă excelentă pentru vânzarea unei case:

  • Motivare ridicată: cumpărătorii care nu au reușit să finalizeze achizițiile în timpul verii sunt adesea foarte motivați să găsească o casă înainte de venirea iernii;
  • Competiție mai slabă: există mai puține case pe piață în comparație cu primăvara și vara (tocmai din motivele enumerate mai sus), ceea ce poate însemna posibilitatea obținerii unui preț mai bun.

Alegerea momentului potrivit pentru a vinde o casă poate influența semnificativ succesul tranzacției. Prin analizarea atentă a condițiilor pieței și a specificului propriei proprietăți, putem identifica momentul optim pentru a atrage cumpărători și pentru a obține cel mai bun preț de achiziție.

Citește și: Decizie ANAF pentru românii care vor să cumpere un apartament sau o casă în 2024. Ce document nou trebuie să obțină