- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Canicula se prelungește și marți. Cod roșu în aceste zone. Mare atenție când ieșiți din casă

20 Aug, 08:59 • Bugiu ⁠Ana Maria
O parte din țară se află sub avertizarea de cod roșu de caniculă. Sunt înregistrate temperaturi de 38 de grade.
Canicula se prelungește și marți. Cod roșu în aceste zone. Mare atenție când ieșiți din casă

Cea mai mare parte a ţării se află şi marţi sub incidenţa unui Cod galben de caniculă. Valul de căldură va persista, 15 judeţe şi Capitala fiind sub Cod portocaliu, în timp ce pentru judeţele Timiş şi Arad a fost emisă avertizare Cod roşu, informează observatornews.ro.

Te-ar putea interesa și: Cod roșu, portocaliu și galben de caniculă în toată țara! Temperaturile ajung aproape de 40 de grade

foto: cod roșu

Cod galben de caniculă va fi marţi în regiunile Oltenia, jumătatea nordică a Munteniei, Dobrogea continentală, estul şi sud-estul Transilvaniei, Maramureş și în cea mai mare parte a Moldovei.

”Valul de căldură se va menţine, astfel încât va fi disconfort termic ridicat şi caniculă în Oltenia, jumătatea nordică a Munteniei, Dobrogea continentală, estul şi sud-estul Transilvaniei, Maramureş, precum şi cea mai mare parte a Moldovei.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 36 de grade. Notă: în zilele următoare, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a ţării”, transmit meteorologii.

Cod portocaliu este avertizat în sudul Banatului, în nordul și centrul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul și centrul Munteniei. Se anunță un val puternic și continuu de căldură în aceste zone și românii sunt sfătuiți să aibă grijă la ce ore ies din casă, din cauza caniculei.

„Valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv.

În sudul Banatului, nordul şi centrul Crişanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul şi centrul Munteniei va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În general, temperaturile maxime vor fi de 36…38 de grade şi minimele de 18…23 de grade (local vor caracteriza o noapte tropicală”, precizează meteorologii.

Timiș și Arad, sub cod roșu

Județele Timiș și Arad sunt sub cod roșu de caniculă, pentru a 8-a zi consecutiv.

”Temperaturile maxime vor fi în jurul a 38 de grade. Va fi caniculă şi disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Minimele, de 18…23 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală”, au mai transmis aceștia.

Te-ar putea interesa și: Meteo 13-15 august. Canicula revine puternic în România. Iată zonele afectate