- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Care a fost ideea inedită a unei românce din Italia. „Vom vedea dacă putem să transformăm acest servici într-unul mai structurat”

13 Oct, 18:13 • Berbecar Ralph
Loredana Burlacu, o româncă de 39 de ani, a reușit să transforme comunitatea din Ravalie, o localitate mică din regiunea Ferrara, Italia, prin dorința sa de a revitaliza tradițiile locale și de a crea locuri de muncă într-o perioadă economică dificilă.
Care a fost ideea inedită a unei românce din Italia. „Vom vedea dacă putem să transformăm acest servici într-unul mai structurat”

Originară din România, Loredana s-a mutat inițial în regiunea Veneto înainte de a se stabili în Ravalie, unde a început să contribuie activ la viața comunității, conform Click!.

O româncă din Italia vrea să păstreze vii tradițiile prin conceptul „Home and Shop”

Cu un spirit antreprenorial remarcabil, Loredana s-a dedicat redeschiderii magazinelor istorice care se aflau pe cale de dispariție. Conceptul său inovator, intitulat „Home and Shop”, îmbină funcționalitatea unui magazin cu un sentiment de comunitate și aduce un suflu nou în rândul locuitorilor.

Pentru că acesta este spiritul pe care vreau să-l dau magazinelor mele, locurilor în care mergi la cumpărături, dar și unde te întâlnești, stai de vorbă. E nevoie de astfel de locuri în orașele care se depopulează, unde numărul vârstnicilor este în creștere. Pe scurt, vreau să păstrez vii aceste tradiții”, a spus Loredana.

Prima reușită a Loredanei a avut loc în 2018, când a inaugurat un magazin care fusese închis. Aceasta a marcat începutul unei serii de inițiative menite să readucă la viață comerțul local. Ulterior, a deschis un al doilea magazin în Francolino, iar planurile pentru un al treilea sunt deja în derulare. Această expansiune rapidă demonstrează nu doar talentul ei antreprenorial, ci și dorința de a crea oportunități pentru alții.

Am început chiar în Ravalle. Fiul meu avea trei ani, eu îmi căutam un loc de muncă. Cei care conduceau afacerea se pensionaseră, am preluat-o eu. Intenția mea a fost să fac cinci ore pe zi, așa că am avut ceva timp pentru familiamea. Cele cinci ore au devenit o zi. Trebuie să le mulțumesc oamenilor din Ravalle care mi-au fost apropiați, m-au primit, au avut răbdare. Când am tăiat panglica, nici măcar nu știam să tai o șuncă. Am învățat muncind, a mai spus românca.

Citește și: Stațiunile montane din Bulgaria, atracția turiștilor români. O linie charter către Plovdiv se va deschide în această iarnă

Cum a început povestea Loredanei și cum a reușit să creeze locuri noi de muncă

Povestea lui Loredana a început în urmă cu câțiva ani, când fiul său avea doar 3 ani, iar proprietarii unui magazin din Ravalle s-au pensionat. În acel moment, Loredana a realizat că există o oportunitate de a menține tradițiile comerciale locale care sunt esențiale pentru identitatea comunității.

Prin eforturile sale, Loredana a reușit să creeze nu doar locuri de muncă, ci și un sentiment de apartenență în comunitate. Magazinele sale sunt locuri unde oamenii pot interacționa, pot schimba povești și pot sprijini economia locală. Această inițiativă a fost primită cu brațele deschise de către locuitori, care au apreciat reîntoarcerea la tradițiile de altădată.

Citește și: Preparatul românesc de care americanii nu se mai satură. O tânără originară din România l-a promovat și a ajuns pe paginile New York Times