- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Care e povestea ceasului care s-ar putea vinde cu 190.000 de dolari. I-a aparținut unui celebru afacerist

01 May, 20:14 • Cornel Ghimeșan
Povestea ceasului care a aparținut unui pasager de pe Titanic i-a impresionat pe mulți, iar accesoriul ar putea fi vândut cu 190.000 de dolari la o licitație.
Care e povestea ceasului care s-ar putea vinde cu 190.000 de dolari. I-a aparținut unui celebru afacerist

Care e povestea ceasului care s-ar putea vinde cu 190.000 de dolari. E vorba de un ceas de buzunar placat cu aur, care a fost recuperat de la cel mai bogat pasager de pe celebrul Titanic. Accesoriul ar putea să fie vândut cu 150.000 de lire sterline, adică 190.000 de dolari la o licitație care va avea loc în Regatul Unit.

Citește și 240 de locuri de muncă disponibile pentru români. Lista posturilor puse la bătaie de angajatorii europeni

Care e povestea ceasului care s-ar putea vinde cu 190.000 de dolari

Care e povestea ceasului care s-ar putea vinde cu 190.000 de dolari. Afaceristul John Jacob Astor a murit la 47 de ani, în urma tragediei de pe Titanic, din 1912, după ce a urcat-o pe soția lui, Madeleine, pe o barcă de salvare. Bărbatul nu și-a putut încerca norocul urcând pe o altă barcă de salvare fiindcă la bordul lor se urcau în primul rând femei și copii. Astor a ales să rămână pe Titanic, iar ultima dată a fost văzut fumând o țigară și stând de vorbă cu un alt pasager. Șapte zile mai târziu, trupul i-a fost recuperat din Oceanul Atlantic, alături de un ceas de buzunar Waltham, placat cu aur de 14 carate și gravat cu acronimul “JJA”.

Care e povestea ceasului care s-ar putea vinde cu 190.000 de dolari. Ceasul ar putea fi vândut cu o sumă cuprinsă între 100.000 și 150.000 de lire sterline la o licitație ce a avut loc la casa Henry Aldridge & Sons în oraşul Devizes din comitatul englez Wiltshire.

“Astor este binecunoscut ca fiind cel mai bogat pasager de la bordul RMS Titanic şi era considerat unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume la acea vreme, cu o avere netă de aproximativ 87 de milioane de dolari americani, echivalând câteva miliarde de dolari în zilele noastre”, a declarat directorul casei de licitaţii, Andrew Aldridge.

“La ora 22:40 GMT, pe 14 aprilie 1912, Titanicul s-a lovit de un aisberg şi a început să ia apă. La început, Astor nu a crezut că nava se afla într-un pericol grav, dar mai târziu a devenit evident faptul că ea se scufunda, iar căpitanul a început operaţiunea de evacuare după miezul nopţii, aşa că el şi-a ajutat soţia să urce în barca de salvare cu numărul 4”, a adăugat el.

Ceasul i-a fost oferit de fiul lui Astor, Vincent, fiului secretarului executiv al tatălui său, William Dobbyn.

“Ceasul în sine a fost complet restaurat după ce a revenit în familia Astor şi a fost purtat pentru o vreme de fiul magnatului, ceea ce face din el o parte unică din povestea Titanicului şi, totodată, unul dintre cele mai importante obiecte din istoria ceasurilor, fiind asociat cu cea mai faimoasă navă din lume”, a adăugat Andrew Aldridge.

Citește și Sumele colosale de bani cheltuite de români pentru masa de Paște! 77% din aceștia nu au economisit pentru a face cumpărăturile de sărbători

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult