- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Care era salariul extrem de generos al lui Alfred Bulai? Hărțuia studente și încasa mii de lei

31 Jul, 17:31 • Bugiu ⁠Ana Maria
Alfred Bulai, profesorul de la SNSPA acuzat de hărțuire, încasa un salariu lunar de 4 ori mai mare decât al unui învățător, spre exemplu.
Care era salariul extrem de generos al lui Alfred Bulai? Hărțuia studente și încasa mii de lei

Profesorul Alfred Bulai, care preda la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), a fost suspendat din toate funcțiile pe care le deținea în cadrul instituției, inclusiv din conducerea Departamentului de Sociologie.

Toate acestea s-au întâmplat după ce echipa Snoop1 a realizat o investigație jurnalistică și a scos la iveală acuzații serioase de abuzuri sexuale asupra unor studente de la facultatea unde preda.

Te-ar putea interesa și: Violența și hărțuirea la locul de muncă, o problemă gravă România. Simona Bucura Oprescu „În România se vorbeşte prea puţin despre violenţa şi hărţuirea la locul de muncă”

foto: Alfred Bulai

Acuzațiile împotriva lui Alfred Bulai

Investigația realizată de Snoop1 a divulgat comportamente execrabile pe care Alfred Bulai le-ar fi avut față de studente. Victimele nu au depus plângere ani la rând, motivele fiind, mai degrabă, dominate de frică și intimidare. Acesta le-ar fi hărțuit sexual în repetate rânduri, aplicând aproape aceleași metode pentru fiecare în parte, conform relatărilor din investigația jurnalistică.

În contextul acuzațiilor și al scandalului generat, Alfred Bulai și-a depus cererea de pensionare. Conform declarațiilor oficiale, contractul său de muncă va înceta la începutul anului universitar 2024-2025. Această decizie vine în contextul unei presiuni publice și instituționale crescute pentru responsabilizare și transparență în gestionarea cazului, potrivit bugetul.ro.

Care era salariul extrem de generos al lui Alfred Bulai?

Declarația de avere a lui Alfred Bulai actualizată la 15 iunie (au fost obținute, conform legii, din declarația de avere a profesorului, actualizată până la 15 iunie 2024)

Bugetul.ro a consultat declarația de avere a profesorului-prădător, aflată pe site ul SNSPA, așa cum cere legea. Astfel, Alfred Bulai deține un apartament de 90 mp în București, acolo unde se presupune că și-ar fi dus în repetate rânduri elevele căzute victimă. De asemenea, sociologul mai deține două mașini, o Mazda 6 și o Dacia Duster, evaluate împreună la aproximativ 80.000 euro.

Pe lângă bunurile mobile și imobile, Bulai are conturi deschise la 3 bănci, care însumează 550.000 lei și 15,293 euro.

Profesorul a încasat lunar un salariu de 18.900 lei pe lună. La aceste venituri se adăugau și 3.000 de lei pe care i-a primit de la facultate pentru tabăra de vară, acolo unde multe studente spun că ar fi avut loc cele mai multe abuzuri sexuale.

Te-ar putea interesa și: Cât costă facultatea în România. Diferențele dintre stat și privat