- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Care este noua metodă de înșelătorie marca Bolt? Clienții riscă să rămână cu banii dați

24 Sep, 20:32 • Berbecar Ralph
O nouă înșelătorie care pune în pericol banii din conturile bancare, circulă în mediul online și vizează utilizatorii aplicației Bolt. Tot mai multe persoane au căzut victime acestui tip de fraudă, iar fenomenul pare să se extindă rapid. Rux, fosta câștigătoare a emisiunii „Bravo, ai stil!”, a tras un semnal de alarmă după ce una dintre prietenele sale a fost victima acestei escrocherii și a rămas fără bani pe card, din cauza unei greșeli aparent „minore”.
Care este noua metodă de înșelătorie marca Bolt? Clienții riscă să rămână cu banii dați

Ultima escrocherie în materie de luat banii vine chiar de Bolt. Tot mai mulți oameni cad pradă acestei capcane, mai ales dacă aleg să călătoreacă în străinătate.

Cum a reușit să rămână prietena lui Rux fără sute de lire, luate din cont de către aplicația Bolt

Rux a povestit despre incidentul prin care a trecut prietena sa, explicând că hoții folosesc o metodă subtilă pentru a fura datele bancare ale utilizatorilor aplicației Bolt. Frauda se bazează pe o eroare neînsemnată pe care victimele o fac în timpul utilizării aplicației sau atunci când primesc mesaje înșelătoare. Acest mic detaliu le permite infractorilor să obțină acces la informațiile de pe card și, implicit, să fure toți banii din cont.

„Vreau să vă zic și eu o chestie la care trebuie să aveți grijă. Am văzut-o și eu pe TikTok, dar n-am luat-o în serios. Dar aseară mi-a povestit o prietenă, care locuiește în Londra, cu noua metodă de fraudă. Fiți atenți și dați mai departe! Se pare că… Tu-ți comanzi o cursă la Bolt și în timp ce aplicația îți caută un șofer, îți apare să îți spună să îți introduci numărul de telefon pentru că s-a blocat aplicația.

Tu îți pui numărul de telefon, că, na, crezi că aplicația îți zice chestia asta. După ce ți-ai pus numărul scrie acolo că vei primi un cod de autorizare în aplicație pe care tu dai OK. Din nou, tu crezi că este aplicația și e ceva de securitate din aplicație. După ce ai făcut lucrul ăsta, ți se fură contul. Te trezești că se fac curse pe cardul tău, cu contul tău”, a spus Rux, într-un videoclip postat TikTok.

@rux.si.opulentaAveti grija cand comandati Bolt!♬ original sound – RUXI

Citește și: Scandal la marile supermarketuri! Românii, taxați suplimentar pentru pungile de plastic la fructe și legume

Cum îți poți da seama de această escrocherie

Potrivit Cancan, după ce este plasată o comandă de cursă în Bolt, apare o fereastră falsă care solicită introducerea numărului de telefon, sub pretextul că aplicația ar fi blocată. Aceasta este, de fapt, o capcană pentru a accesa informațiile bancare ale victimei.

După ce utilizatorul introduce numărul de telefon, primește un cod de autorizare care pare legitim. Însă, odată ce codul este introdus și aprobat, escrocii capătă acces la contul bancar. Singurul mod prin care vă puteți recupera banii este prin bancă.

„Aplicația nu-și asumă responsabilitatea”, a mai afirmat Ruxi.

Tags: