În ultimii ani, tot mai mulți români preferă stațiunea Tășnad din județul Satul Mare. Aceasta este preferată de turiști pentru bazinele sale cu apă termală, care au efecte miraculoase pentru organismul nostru. Dat fiind că minivacanța de 1 mai tocmai ce a trecut, românii au „năvălit” atât pe litoral, cât și în astfel de stațiuni, care devin din ce în ce mai populare.
Alte articole: Cât de sănătoasă e carnea pe grătar. Iată cum să gătești corect pentru a evita cancerul
Stațiunea Tășnad și-a câștigat popularitatea datorită bazinelor despre care se spune că dispun de cea mai pură apă termală din România. Aceasta este căpătate de la 1.300 de metri adâncime și are o temperatură de 70 de grade. Românii de pretutindeni sunt atrași de acest loc, mai ales datorită faptului că se spune că această apă ar avea efecte miraculoase asupra sănătății noastre.
„În timpul iernii apa termală este în cea mai pură stare a ei. Pe măsura procesului de umplere ea se răceşte de la 70 de grade până la aproximativ 38-40 cât are acum în piscină”, a explicat Adrian Farcău, primarul din Tăşnad.
Un alt motiv care stă la baza atracției turiștilor pentru acest lor este legat de prețurile care sunt cât se poate de accesibile. Pentru a intra la ștrand, un adult trebuie să scoată din buzunar 30 de lei, în timp ce prețul pentru un copil este de 15 lei. Tocmai din cauza acestor prețuri cu ocazia vacanței de 1 mai stațiunea a fost plină ochi de turiști, gradul de ocupare fiind de aproape 100%. Pentru a-și mulțumi vizitatorii, autoritățile locale au luat toate măsurile necesare pentru ca totul să meargă ca pe roate.
„În acest weekend aşteptăm în jur de 10 mii de turişti. Noutăţi ce avem, am achiziţionat 600 de şezlonguri, care sunt de anul acesta gratuite. Şi parcarea este gratuită.”, a spus Denisa Corondan, reprezentant Centru de Informare Turistică Tășnad.
Orașul Tășnad a primit în anul 2000 aprobarea pentru a deveni stațiune turistică de interes local, devenind ulterior stațiune turistică de interes național în anul 2022.
Turiștii au ocazia de a se bucura și de alte atracții în afara băilor termale. Există o serie de obiective turistice asupra cărora turiștii își pot apleca atenția. Printre acestea se numără: Biserica de lemn „Sf. Grigore Decapolitul” din satul Sărăuad, construită nu mai târziu de anul 1777. Un alt obiectiv spectaculos este reprezentat de Biserica reformată din oraşul Tăşnad, care a fost construită în 1476. Cei pasionați de istorie pot opta pentru o vizită la Castelul Cserey – Ficher, construit în anul 1771 și care în prezent găzduieşte Muzeul Orăşenesc Tăşnad.