- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Care sunt bolile de care trebuie să ne ferim pe litoralul Mării Negre. Avertismentul medicilor înainte de vacanța de vară

16 May, 18:49 • Adrian Popovici
Medicii atrag atenția că eixtă o serie de patogeni periculoși care pot trăi în apa mării și nisip care pot duce la diferite boli. Sfaturile experților pentru a nu ne îmbolnăvi.
Care sunt bolile de care trebuie să ne ferim pe litoralul Mării Negre. Avertismentul medicilor înainte de vacanța de vară

Vacanta de vară se aproprie cu pași rapizi, iar mulți români își fac griji de costul unui sejur pe malul Mării Negre în această perioadă. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm faptul că o experiență la plajă nu vine fără riscuri pentru sănătatea noastră, mai ales atunci când luăm în calcul bacteriile, paraziții și ciupercile care s-ar putea ascunde în nisip și care ar putea cauza diferite boli, notează Newsweek.ro.

Pe măsură ce vremea se încălzește, apa mării și nisipul de pe plajă devin medii devin favorabile pentru dezvoltarea bacteriilor și ciupercilor. Când se relaxează pe plajele aglomerate, turiștii ar trebui să fie conștienți de posibilitatea, mică, ca un sejur la mare să-i expună la diferite boli. În plus, trebuie subliniat că riscurile asociate acestor boli sunt depășite de beneficiile aduse de mișcarea în aer liber și expunerea la soare, în intervalele corecte.

În general, cei mai vulnerabili în fața bolilor pe care le pot lua din apa mării sau din nisipul plajelor sunt persoanele în vârstă sau copiii, datorită sistemului lor imunitar mai fragil. Cu toate acestea, există modalități de a ne proteja împotriva acestor agenți patogeni. Potrivit unui studiul făcut de Organizația Mondială a Sănătății, majoritatea bacteriilor găsite pe plaje contribuie la menținerea biodiversității din aceste zone.

Ce boli poți lua pe litoral?
Ce boli poți lua pe litoral?

Te-ar putea interesa și: Plaja din România care face concurență litoralului Mării Negre. Șezlongul costă aici doar 20 de lei

Ce boli poți lua din nisipul de pe litoral?

Patogenii care pot afecta sănătatea sunt adesea rezultatul gunoaielor lăsate pe plaje, a poluării și a excrementelor animalelor de companie sau a păsărilor. Cu alte cuvinte, în cea mai mare parte, activitățile umane de pe plajă sunt cele care cresc riscul de a fi în pericol din cauza diferitelor boli.

Una dintre cele mai întâlnite bacterii găsite în nisip este E-coli, care provine în principal din excrementele animalelor. Persoanele care vin în contact cu această bacterie pot suferi de boli digestive sau pot dezvolta infecții urinare. E-coli poate fi de asemenea prezentă în apa de mare, motiv pentru care se recomandă evitarea înghițirii acesteia și a scufundărilor în apă.

De obicei, aceste bacterii sunt contractate atunci când oamenii mănâncă pe plajă fără să-și spele mâinile după ce s-au jucat în nisip. Copiii sunt cei mai expuși riscului, deoarece se joacă în nisip și, fără să își dea seama, își ating gura și nasul.

Un alt la care trebuie să fim atenți dacă nu vrem să plecăm de pe litoral cu diferite boli este stafilococul auriu. În cazul în care pielea are răni și acestea intră în contact cu nisipul, stafilococul auriu poate cauza infecții grave, care necesită tratament cu antibiotice.

Ciupercile dermatofite constituie un alt factor de risc pe plajă. Micoza piciorului este o afecțiune frecvent întâlnită în acest mediu. Nisipul poate fi un mediu ideal și pentru paraziți, care provin, la fel ca și multe bacterii, din excrementele animalelor. Există un risc semnificativ de infectare și în ceea ce privește paraziții.

Pentru a reduce riscul de a contracta acești patogeni, este recomandat să evităm înghițirea apei din mare, să ne spălăm pe mâini înainte de a mânca, să folosim prosoape când stăm pe nisip cât și pe șezlonguri și să ne spălăm costumele de baie zilnic.

Citește și: Suma ireală câștigată de o cameristă pe litoralul românesc! Salariul în 2024 este dureros de mic

Urmărește Daily Business pe Google News
Tags:
Alte articole
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. „Drumul morții”, pe care se petrec cele mai multe accidente, va fi înlocuit
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. ...
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de validare, iar deputaţii vor depune jurământul
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de ...
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci