Secretul constă în alegerea corectă a culturilor, acest lucru poate face agricultura într-o activitate rentabilă, fie că forim de ferme mari, mijlocii sau mici. Iată care sunt cele mai profitabile culturi.
În România se produc cele mai multe cereale din toată Uniunea Europeană, iar cele mai profitabile culturi sunt cele de grâu, porumb și orz.
Grâul
Grâul e, fără doar și poate, liderul cerealelor, fiind printre cele mai profitabile culturi. Există o cerere mare și constantă pe piața internă și cea externă. Cele mai fertile soluri sunt în regiunile din Bărăgan și Moldova, acolo agricultorii pot produce grâu de calitate. Grâul se folosește în panificație și, de asemenea, e folosit pentru producția de furaje și biocombustibil, lucru care îi asigură o piață largă și stabilă. Prețul e, de asemenea, foarte atractiv în sezoanele potrivite, conform Playtech.
Citește și Cea mai nouă tentativă de fraudă pe Facebook! Păcălește ușor mii de români
Porumbul
Ocupă un loc important în agricultura românească. Cererea e foarte ridicată inclusiv dacă vorbim de alimentația umană sau furajarea animalelor. Mulți fermieri investesc sume considerabile în tehnologii moderne precum irigații eficiente și soiuri hibride și toți obțin randamente ridicate per hectar.
Legumele și fructele
Reprezintă un sector în creștere, iar fermierii români care cultivă fructe și legume au parte de oportunități excelente, mai ales în condițiile în care produsele ecologice și bio devin tot mai căutate. Cei care au ferme mici sau mijlocii și vor să-și mărească profitul pot alege această variantă.
Roșiile
Sunt printre cele mai profitabile legume din țara noastră, cererea e foarte mare, mai ales pentru produse locale și ecologice. Mulți folosesc tehnologii moderne, precum culturi de seră și irigarea prin picurare, iar acestea permit extinderea sezonului de producție și creșterea veniturilor fermierilor. Cine cultivă roșii bio fac chiar mai mulți bani fiindcă a crescut considerabil interesul consumatorilor.
Căpșunile
E, de asemenea, foarte profitabil să cultivi căpșuni, se caută atât pe piața internă, cât și pe cea externă. Și, în plus, aduc venituri deloc de neglijat fermierilor. Cele cultivate în sisteme ecologice sunt tot mai căutate, oamenii sunt interesați de produse bogate în antioxidanți și vitamine esențiale.