Care sunt, de fapt, comisioanele Revolut. Spre exemplu, poți primi bani pe Revolut chiar și de la persoane care își țin banii la alte bănci, iar acest lucru nu presupune comision interbancar. Iar plata este instantanee Totuși, există alte comisioane pe care metoda de plată cu o faimă crescândă le presupune.
În general, firma își face banii din abonamentele clienților. Acestea sunt de trei tipuri: Plus, cu 14,99/lună, Premium, cu 24,99/lună și Metal. Costurile celui din urmă se ridică la 54,99 lei/lună.
Totuși, mai sunt câteva costuri de care să ții seama. În primul rând, atunci când ceri emiterea unui card fizic, va trebui să suporți costurile de livrare. Un alt aspect important este că înlocuirea cardului, în cazul în care îl pierzi pe primul, va duce la cheltuieli de 25 de lei.
În plus, dacă îți personalizezi cardul, se vor percepe câteva taxe suplimentare.
Un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere este acela că limitele de retragere ale Revolutului înainte de perceperea comisionului sunt mai mici. Mai precis, nu poți să scoți mai mult de 800 de lei într-o lună de la bancomat.
În afara limitei de valoare, nu poți nici să faci mai mult de cinci astfel de tranzacții într-o singură lună. Dacă depășești limita, se va aplica un comision de 2%, scrie Infofinanciar.ro.
Românii au plătit vara aceasta 340 milioane euro cu cardurile Revolut, în creştere cu 63% faţă de 2022, în peste 220 de destinaţii externe. Destinaţiile turistice unde turiştii români au cheltuit cel mai mult, în perioada 1 mai – 20 august, au fost: Grecia (aproape 42 milioane euro), Italia (35 milioane euro), Marea Britanie (30 milioane euro), Germania (25 milioane euro), Spania (23 milioane euro). Top 10 este completat de Franţa, Bulgaria, Olanda, Turcia, Ungaria.
”Deşi vara nu s-a încheiat, sezonul estival 2023 anunţă record după record, pentru Revolut, în condiţiile în care de la 1 mai până la 20 august, clienţii români au utilizat serviciile sale în peste 220 de ţări şi teritorii.
Potrivit datelor interne (agregate şi anonimizate) analizate de banca digitală care are peste 3 milioane de clienţi în România, utilizatorii Revolut au făcut aproape 16 milioane de plăţi (13x faţă de 2020 şi +74% faţă de 2022), iar numărul mediu de tranzacţii per client a crescut la 25 (vs. 17 în 2020 şi 22 în 2022)”, arată datele Revolut.